ÜNİVERSİTE-ŞEHİR İŞ BİRLİĞİ ÇERÇEVESİNDE İSTİŞARE TOPLANTISI DÜZENLENDİ

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, meslek kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelerek ortak vizyonu değerlendirdi.
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük’te faaliyet gösteren meslek kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Üniversite Senato Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Elif Çepni ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş da katıldı. Görüşmede üniversite-şehir iş birliği çerçevesinde geliştirilebilecek yeni adımlar ve projeler kapsamlı şekilde ele alındı.
Rektör Kırışık: Üniversitemizin Başarıları Şehre Değer Katıyor
Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, toplantıda katılımcılara Karabük Üniversitesi ile ilgili güncel gelişmeleri ve özellikle Mart ve Nisan aylarında elde edilen önemli başarıları kapsamlı bir sunumla aktardı. Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesinde üç temel odak alanı olan araştırma-geliştirme, eğitim-öğretim ve toplumsal katkı başlıklarında yürütülen disiplinli ve sistemli çalışmaları vurguladı. Üniversitenin elde ettiği akademik ve kurumsal başarıların sadece üniversiteye değil, Karabük’e de değer kattığını ifade eden Kırışık, KBÜ mezunlarının kamu ve özel sektördeki etkin görevlerinin de bu başarıların bir yansıması olduğunu söyledi.
Konuşmasının devamında Karabük Üniversitesinin şehrin gelişiminde üstlendiği role vurgu yapan Rektör Kırışık, “Sizlerle birlikte nasıl daha fazla başarı kazanabiliriz, bunu istişare etmek istedik. Karabük Üniversitesi ile birlikte Karabük büyüyecek.”
Kırışık, üniversitenin şehir paydaşlarına sunduğu olanaklara da değinerek, “Şu an size katkı sağlayacak çok güçlü bir altyapımız var. Sizlere her konuda destek olmaya ve her türlü iş birliğine açığız.” dedi.
Öğrenci Dostu Şehir Vizyonu Masaya Yatırıldı
Toplantıda, öğrencilerin şehirdeki yaşam kalitesinin artırılması, üniversitenin Safranbolu yerleşkesindeki alan yetersizliği, öğrencilerin sosyal yaşam ve barınma ihtiyaçları, uluslararası öğrencilerin şehirle uyumu gibi başlıklar da gündeme geldi. Katılımcılar ayrıca, Karabük’ün öğrenci dostu bir şehir yapısına kavuşması için üniversite ve yerel paydaşların eş güdüm içinde çalışmasının önemini de vurguladı.
Üniversite ve Oda Temsilcilerinden Ortak Eğitim Hamlesi
Sanayi ve meslek odalarıyla sürdürülebilecek iş birlikleri de toplantının önemli gündem başlıkları arasında yer aldı. Katılımcılar; özellikle istihdamın artırılması, uygulamalı eğitimin yaygınlaştırılması ve mesleki sertifikasyon süreçlerinin güçlendirilmesi konusunda ortak adımlar atılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, KASEM aracılığıyla düzenlenecek kurs ve seminerlerin bu sürece katkı sağlayabileceği vurgulandı.
Paydaşlardan Güçlü Destek ve İş Birliği Mesajı
Toplantının sonunda söz alan bazı kurum ve meslek odası temsilcileri, Karabük Üniversitesi ile iş birliği yapma konusundaki isteklerini dile getirerek, üniversitenin bölgeye sunduğu katkıdan duydukları memnuniyeti ifade etti. Katılımcılar, Karabük Üniversitesinin sadece akademik alanda değil, şehirle bütünleşen yapısıyla da örnek bir kurum hâline geldiğini vurguladı:
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz:
“Diğer meslek gruplarının da bir araya gelerek ‘üniversiteden nasıl faydalanırız’ diye düşünmesi lazım çünkü üniversitemiz hizmetlerini ücretsiz ve gönüle dayalı şekilde sürdürüyor. Birçok firmayla demir-çelik alanında protokol imzaladı. Üniversite sadece Karabük’e değil, çevre illerimize de hizmet veriyor. Takip ediyorum, Rektörümüz başka illerde de sivil toplum kuruluşlarıyla protokol imzaladı. Bunlar güzel gelişmeler, sayılarının artması lazım.”
Karabük Ziraat Odası Başkanı Hasan Benlioğlu:
“Karabük Üniversitesinin başarısından Karabüklü olarak çok gurur duyuyoruz. Üniversitemizle iş birliği yapabiliriz. Mesela seracılarımıza ilaçlama konusunda üniversitemiz tarafından eğitim verilebilir.”
Karabük Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Atakan İrken:
“Üniversitemizin akademik çalışmalarını ve başarılarını etkin bir şekilde tüm Türkiye’ye duyurmamız lazım.”
Karabük Makina Mühendisleri Odası Başkanı Cantekin Ulukaya:
“Karabük Üniversitesinde yeni oluşturulan bir Think Tank (düşünce kuruluşu) olan KAPGEM fikrini çok beğendim. Çok yerinde bir karar. Bunun dünyada gelişmiş ülkelerde çok güzel örnekleri var. Hem ülkelerine hem şehirlerine ciddi katkılar sunuyorlar.”
Karabük Baro Başkanı Av. Emrah Köklü:
“Uluslararası öğrencilerimizin burada demografik yapıyı değiştirdiği ya da suç oranını artırdığı gibi bir durum asla söz konusu değil. Ben Baro Başkanı olarak, her gününü adliyede geçiren biri olarak söylüyorum; böyle bir kaygıya gerek yok.”
Karabük Sebzeciler, Balıkçılar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Cuma Kara:
“Üniversitemizin başarılarını duydukça gururlanıyoruz. Allah razı olsun. Olumluyla, olumsuzla Karabük bizim. Oda olarak sonuna kadar yanınızdayız.”
Toplantı Geniş Katılımla Gerçekleştirildi
Toplantıya katılım sağlayanlar arasında; Karabük Baro Başkanı Av. Emrah Köklü, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Çapraz, Karabük Tabipler Odası Başkanı Dr. Halil Berkay Uzun, Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Vekili Mehmet Sercan Aydın, TMMOB Mimarları Odası Karabük Temsilcisi Burcu Naime Tanç Çiden, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Karabük Temsilcisi Hüseyin Nafiz Bayramgil Makine Mühendisleri Odası Başkanı Cantekin Ulukaya, Karabük Kahveci - Lokantacı - Otelci - Pastacı - Fırıncı ve Bakkallar Odası Başkanı Fikret Aslan, Karabük Sebzeciler - Balıkçılar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Cuma Kara, Karabük Orman Kooperatifleri Birliği Başkanı Muammer Aslan, Ziraat Odası Başkanı Hasan Benlioğlu, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Atilla Aygün, Karabük Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası eski Başkanı Atakan İrken ve yeni başkan Uğur Demir, Karabük Elektrikçiler ve Elektronikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Özçelik yer aldı.(13.05.2025)