HACCP Sistemi Danışmanlığı
HACCP 7 ilke ve 12 uygulama aşaması çerçevesinde inşa edilmiştir
- Tehlike analizinin yapılması,
- Kritik kontrol noktalarının belirlenmesi,
- Kritik limitlerin oluşturulması,
- Kritik kontrol noktalarının izlenmesi için sistemin kurulması,
- Kontrol altında olmayan noktaların izlenmesi ve varsa düzeltici faaliyetlerin oluşturulması,
- Sistemin etkili bir şekilde işlemesinin denetlenmesi için kontrol prosedürlerinin oluşturulması,
- Bu ilkelerin uygulanması için prosedür ve kayıtları kapsayan dökümantasyon sisteminin oluşturulması.
Etkin uygulanan HACCP ile kuruluşun kazandıkları
- Müşteri güveninin artmasını sağlar,
- Tüketicilerin gıda olarak aldıkları ürünlerin sağlıklı ve güvenli olduklarından emin olmalarını sağlar,
- Önleyici yaklaşım ilkesine uygun çalışarak; imha, tekrar işleme ve ürün geri çağırmaları ortadan kaldırır,
- Tüketici sağlığını riske sokabilecek kritik noktaları kontrol altına alarak, ürün kalitesini yükseltir,
- Güvenilir Gıda Üretme / Satma Taahhüdünüzü ortaya koyar,
- Tüketici/müşteri, perakendeci ve hükümet organlarının güvenini arttırır,
- Marka / kurum imajınızı güçlendirir,
- Düzenleme makamları gözetmenlerce denetime maruz kaldığınızda yardımcı Olur,
- Yeni pazar/müşteri beklentilerinizi arttırır,
- Etkin bir oto-kontrol sisteminin uygulanmasını sağlar,
- Müşteri talebine uygunluğu sağlar,
- Yasal mevzuata uygunluğu sağlar