”DIŞ TİCARET ELÇİLERİ VE UYUM PROJESİ” DÖRDÜNCÜ BÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ

”DIŞ TİCARET ELÇİLERİ VE UYUM PROJESİ” DÖRDÜNCÜ BÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ
15.05.2022 Genel

Karabük Üniversitesi, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası ile 3 Nisan Karabük Bilim ve Araştırma Derneği iş birliğinde yapılan “Dış Ticaret Elçileri ve Uyum Projesi” kapsamında Karabük’ün Yenice ilçesine ziyaret gerçekleştirildi.

Programın dördüncü bölümünde öğrenciler Neon Sağlık, YENORSAN, YORÜS ve Sandalye Fabrikasına ziyarette bulundular. Yenice’de piknik yaptılar ve Filyos Antik kent ile bölgemiz için çok önemli olan liman gezisi gerçekleştirdiler.

Programın dördüncü bölümünde dış ticaret elçileri ve uyum projesi öğrencilerine Karabük Ticaret Sanayi Odası Genel Sekreteri Cem Biçen ve Karabük Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı Özcan Büyükgenç eşlik etti.

Yenice YENORSAN firma er sahibi Ahmet Tellioğlu öğrencilere firması hakkında bilgiler verirken dış ticaretin önemi üzerinde durdu. Dış ticaret elçilerini evinin bahçesinde ağırlayan Tellioğlu katılımcı öğrencilere fabrikasında ürettiği hediyelerden de vermeyi unutmadı.

Neon Sağlık Firması Genel Müdürü Alper Kemik, işletmenin devlet malzeme ofisine ve 82 hastaneye gazlı bez, sargı bezi ve hijyen malzemesi temin ettiklerini söylerken gençlere üretim süreçlerini görme imkanı sundu.

Bölgemiz Çaycuma ilçesinde bulunan ve ülkemizin en büyük sandalye üreticisi olan Sandalye markası ile üretim yapan Sandalye fabrikası sahibi Ali Karataş, ihracatın ve ticaretin önemini anlatırken fabrikayla ilgili bilgiler sundu. Dış ticaret elçilerine Sandalye fabrikasını gezerken eşlik etti.

Dış Ticaret Elçileri ve Uyum Projesinin dördüncü bölümü sonunda öğrenciler, ulusal ve uluslararası faaliyette bulunan işletme sahiplerinden yatırımları, bilgi ve deneyimleri ile girişimcilik faaliyetleri gibi konularda çeşitli bilgiler edinmenin yanı sıra doğal güzellikler içerisinde huzurlu bir gün geçirme fırsatı yakaladılar.

KBÜ, TSO ve 3 Nisan Karabük Bilim ve Araştırma Derneği iş birliğinde yürütülen “Dış Ticaret Elçileri ve Uyum Projesi” ile Türkiye’nin en fazla uluslararası öğrencisine sahip şehirlerden biri olan Karabük’te öğrencilerin kent hayatına aktif katılımı, toplum tarafından benimsenmesi, öğrencilerin ülkeleri ile Türkiye ve Karabük arasında ticaret hacminin artırılması amaçlanıyor.

Bir dizi sınav ve eğitimin ardından sayıları 300’den 50’ye düşen öğrenciler Karabük TSO tarafından üyelerin de iş birliğiyle saha ziyaretleri kapsamında Karabük’teki ticari ve sanayii tesis, kuruluş ve kurumlarını yakından tanıyacak, ihracat süreçlerini yakından gözlemleyebilecek. En başarılı öğrencilerin istihdamı ve uzun dönemli stajları için kuruluşlarla ortak çalışma yapılacak. Öğrenciler bu süreçte Karabük’ün ilçelerini, doğasını, kültürel yapısını tanıyacakları gezi programlarına ve kültürel etkinliklere de dahil edilecekler.(14.05.2022)