BAŞKANIMIZIN EKONOMi DEĞERLENDİRMESİ
Başkan Namal, ticaret’in yanı sıra dış ülkelerle yapılan ithalat ve ihracatında istikrara bağlı hareket ettiğini belirterek, “Döviz kurları istikrara bağlı hareket eder. Ülkemizdeki ekonomik gelişmelerde her hangi bir sıkıntı olacağını tahmin etmiyorum. Daha önceki siyasi konjonktür de paralel devam eden iş dünyası ve ticaretin eşdeğerde devam edeceğini tahmin ediyorum. Önümüzde Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri var. Bu iki seçimde sıkıntılı konular olacaktır. Ancak biz üreterek, sanayimizi geliştirerek, ihracatımızı arttırarak ülkemize katma değer sağlayarak işimize bakacağız. İstikrarın devam edeceği kanısındayız. İstikrarsızlığın oluşacağı bir konu ve konjonktür şuan görünmüyor” dedi.“SICAK PARA SIKINTISI OLDUĞUNA İNANMIYORUM”
Karabük ekonomisinin durgunluğun ve sıcak parada sıkıntısının olduğuna inanmadığını da kaydeden Namal, “İştigal alanları aynı sektörde yani Karabük’te sanayi üretiminde azalama olduğu halde inşaat sektöründe yüzde 30’lara varan artış olmuş. Herkes aynı işi yaptığında mutlaka ekonomik sıkıntılarla karşılaşacaktır. Bu noktada ürün çeşitliliğinde katma değeri fazla olan ürünlerin üretiminde bir sıkıntı olacağını sanmıyoruz. Ramazan ayı içerisindeyiz ve daha sonra bayramı bekleyen müşteriler var. Örneğin gıda sektörü ramazan münasebetiyle aktif, bayrama yakın konfeksiyon sektörü aktifleşir. Ağır sanayide ve diğer ticaret iştigal alanlarında da yaz ayları nedeniyle ufak tefek tıkanmalar olur ama Karabük’te ekonominin o kadar kötü olduğuna inanmıyorum” ifadesinde bulundu.
Karabük’ün geleceğinde kuruluşundan itibaren belirli dönemler haricinde hiçbir aksama olmadığını da anlatan Sedat Namal şunları söyledi:
“Karabük halkı yöresini sever ve demokrasinin en fazla yaşandığı kenttir. Bu kentte 81 ilden insan yaşıyor. İnsanların sadece birbirini sevmeleri ve birbirlerine saygı duymaları lazım. Bu olduğu müddetçe huzur, refah, ekonomi, ticaret her şey gelişir. Karabük’ün ileriye dönük birkaç tane projesi olması lazım. Konut sektörü noktasında Karabük’te öğrenci sektörleri bakımından ağır ağır doyuma ulaştı. İnşaat sektörünün birkaç yıl daha devam edeceğini zannetmiyorum. TSO olarak bizimde birkaç projemiz var. Örneğin, Lojistik köy üssü projemiz, Endüstri bölgesi ilan edeceğimiz Eskipazar bölgesi, belki Eflani yöresinde hayvancılık veya tarımla ilgili İhtisas Organize Sanayi gibi projelerimiz var. Bunların tamamı bizim öngörümüzde ve yetkimizde olmuyor, siyasi destekler olmadığı zaman hiçbir işlem yürümüyor.”