BAŞKAN ÇAPRAZ’DAN YAZILI BASIN AÇIKLAMASI

BAŞKAN ÇAPRAZ’DAN YAZILI BASIN AÇIKLAMASI
01.07.2024 Genel

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz yazılı bir basın açıklaması yayımladı.

Başkan Çapraz yayımladığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ”

Saygıdeğer basın mensupları, çok değerli üyelerimiz ve Karabük kamuoyu, hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.

Haziran ayı içerisinde yapmış olduğumuz çalışmalar ve hizmetler ile ilgili maddeler aşağıdaki gibidir.

6 Haziran tarihinde, Karabük’ün sosyal, ekonomik, kültürel, eğitim, çevre, kentleşme, ulaşım ve turizm alanlarında kalkınmasına yönelik vizyon belirlemek için Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ev sahipliğinde “Karabük Kent Vizyonu 2037” çalıştayı düzenledik.

Çalıştayımızın gerçekleştiği bugün aynı zamanda Karabük’ün il oluşunun 29’uncu yılıydı. Bu vesileyle Karabük’ümüzün kuruluş yıl dönümünü bir kez daha kutluyoruz. Kentlerin geleceklerinin kurgulanmasında yol haritalarının belirlenmesi ve buna yönelik çalıştayların gerçekleştirilmesinin önemi artmaktadır. Bu nedenle ortak değerlerin bir vizyon etrafını ele alınması ortaya konulan stratejik hedeflerin taraflarca benimsenmesi ve stratejik iletişim yönetiminin doğru yapılması gerekmektedir. Karabük’ün 2037 yılında Türkiye’nin en gelişmiş ve modern şehirlerinden biri olması için hep birlikte çalışmalıyız. Bu vizyon çalıştayı ile hedefimize ulaşmak için önemli bir adım atmış bulunuyoruz.

Odamız tarafından düzenlenen çalıştayımızda kent vizyonunu ortaya koyabilmek amacı ile;

  • Karabük’ümüzün 100. Yılında, Nasıl Bir Karabük Görmek İstiyoruz?
  • İlimizde Ekonomik Gelişmeyi Sürdürülebilir Kılmak Amacı ile Neler Yapmalıyız?
  • Karabük’ümüzün Kalkınması Amacı ile Hangi Konulara Öncelik Vermeliyiz? sorularına cevap aradık.

Karabük’ümüzün gelecek vizyonu için “ben” ve “geçmiş” kelimeleri yerine “biz” ve “gelecek” kelimelerinin kullanımına özen gösterdik. Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Karabük’ümüzüm 100. Yıl Vizyonu kapsamındaki öncelikli konuları olan aşağıdaki maddeleri bir kez daha dile getirdik.

  • 3 Nisan Günü’nün ülkemizde “Sanayi Günü” olarak tescil edilmesi,
  • Kent imajı kapsamında yerel kültürel değerlerin mutlaka korunması ve kent simgesinin belirlenmesi,
  • Filyos Limanı’nın konteyner limanı olarak hizmete alınması,
  • Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi’nin sürdürülebilir yeşil ekonomi kapsamında faaliyete geçmesi,
  • Lojistik Merkezi’nin açılması ve demiryolu ulaşımı ile Filyos Limanı’na bağlanması,
  • Çevre yolunun inşa edilmesi,
  • Endüstri Meslek Lisesi’nin çağın gerektirdiği şekilde modernleştirilerek kent ekonomisinin ihtiyaç duyduğu ara eleman sıkıntısının karşılanmasında öncü rol oynaması,
  • Deprem riski gerçeği sebebiyle Karabük’ümüzün akıllı kent kapsamında depreme hazırlanması gibi başlıca konuları ele aldık.

Şu konuyu da Karabük kamuoyunun affına sığınarak dile getirmek istiyorum. Organizasyonumuz halka açık, herkesin konuşup, Karabük’ün geleceği ile ilgili beklentilerini, taleplerini, isteklerini, hayallerini dile getirebileceği bir toplantıydı. KTSO olarak bu tür organizasyonlara daha fazla katılım olması durumunda şehrimizi, hep birlikte, daha hızlı ve daha sağlıklı kalkındırabileceğimizi inanıyoruz. Sizlerin çoğulcu katılımı bizlere her zaman güç verecektir.

Çalıştayımızla ile ilgili bize destek veren başta Valimiz Sayın Mustafa Yavuz Bey’e, tüm il protokolümüze, iş insanlarına, siyasi parti temsilcilerine, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine, kurum müdürlerimize, basın mensuplarımıza ve tüm katılımcılara bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Çalıştayımız ile ilgili sonuç bildirgesi ilerleyen zamanlarda üniversitemizin akademisyenleri tarafından rapor haline getirilecektir.

Ankara Kadın İşveren ve Sanayiciler Derneği Başkanı Canan Karalar Yüksel ve beraberindeki heyeti, KTSO olarak odamızda ağırladık. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak neler yapılabilir noktasında istişarede bulunduk. Nazik ziyaretleri için kendilerine teşekkür ediyoruz.

KTSO ve Karabük Üniversitesi (KBÜ) iş birliğiyle ‘’Karabük Üniversitesi Demir Çelik Enstitüsü ve Sunduğu Hizmetler Hakkında Bilgilendirme Toplantısı’’ gerçekleştirildi. KTSO üyelerine yönelik iş birliği protokolü imzalandı. Karabük’ün demir-çelik sektörünün merkezi, bu nedenle sektörün gelişmesi için üniversite ile iş birliğinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Üyelerimizin sınırda karbon düzenlemesi gibi, karbon ayak izi gibi, ISO 50001 gibi, laboratuvar imkânları gibi, hususlarda enstitünün imkânlarından daha fazla yararlanabileceklerini düşünüyoruz.

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Yönetim Kurulu, Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu başkanlığında online olarak toplandı. Toplantıya KTSO Yönetim Kurulu Başkanı olarak katıldım. Toplantıda, İKV’nin son dönemdeki faaliyetleri ve planlanan projeler ele alındı. Ayrıca, AB ve Türkiye-AB ilişkilerindeki son gelişmeler ve İKV’nin bu konudaki çalışmaları değerlendirildi. Toplantıda ayrıca, İKV’nin yayınları ve komisyon çalışmaları hakkında da bilgi verildi. Karabük iş dünyasını her platformda temsil etmeye gayret ediyor ve ülke ekonomimize artı katkı sunmaya çalışıyoruz.

KOSGEB ve KTSO iş birliğinde, “Yenilenen KOSGEB Girişimci Destek Programı” bilgilendirme toplantısı Karabük TSO toplantı salonunda gerçekleşti. KOSGEB tarafından girişimcilere sunulan Girişimcilik Destek Programı’nın İş Kurma Desteği ve İş Geliştirme Desteği olarak iki ayrı destek programı olduğu ve içeriği hakkında bilgi verildi.

Karabük’te mobilya sektörünün taleplerini belirlemek, meslek liselerinde ilgili bölümde okuyan öğrencilerin sektörü tanımalarını ve istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla, KTSO ve İl İstihdam Komisyonu üyeleri iş birliğiyle Karabük Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) istihdama yönelik inceleme gezisi düzenlendi. İstihdama yönelik inceleme gezisine Karabük Ticaret İl Müdürü Ferudun Karataş, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İsrafil Yıldız, İŞKUR İl Müdürü Ferhat Sarıçam, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nural Kuyrukçu, Karabük OSB Müdürü Alper Saka, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Genel Sekreteri Cem Biçen, Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri katıldı. Öğrenciler, fabrikalarda üretim atölyelerini gezerek mobilya imalatının farklı aşamalarını inceleme imkânı buldu. İl istihdam kurulu üyelerine, OSB’de faaliyet gösteren fabrikalara ve yöneticilerine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

KTSO ve KAR-ÇED Mühendislik ve Danışmanlık iş birliğinde “Sürdürülebilirlik Hakkında” bilgilendirme toplantısı Karabük TSO toplantı salonunda gerçekleşti. Bir kez daha hatırlatmak isterim ki, ücretsiz olarak gerçekleşen toplantılarımıza, sempozyumlara ve etkinliklerimize lütfen tüm üyelerimiz, sanayicilerimiz, mühendislerimiz ve ilgi duyan vatandaşlarımız katılsın. Benim özellikle istirhamım, tüm üyelerimizin ve vatandaşlarımızın bu tür toplantılara katılım sağlamaları. Katılım ne kadar çok olursa, eğitime ve bilgiye ne kadar çok önem verirsek Karabük olarak çok daha fazla kalkınacağımız inanıcını taşıyoruz.

Sözlerime son verirken, bugüne kadar yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarda, bizlere destek veren, saygıdeğer meclis üyesi arkadaşlarıma, değerli yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma ve oda personelimize teşekkür etmek istiyorum. Yine her türlü çalışmalarımızda bizlere destek veren başta Valimiz Sayın Mustafa Yavuz Bey’e, belediye başkanlarımıza, milletvekillerimize, tüm protokolümüze, daire müdürlerimize, sivil toplum kuruluş temsilcilerine ve Karabük kamuoyuna teşekkür etmek istiyorum.”