4 NİSAN 2023 TARİHLİ YAZILI BASIN AÇIKLAMASI

4 NİSAN 2023 TARİHLİ YAZILI BASIN AÇIKLAMASI
04.04.2023

Saygıdeğer basın mensupları, çok değerli üyelerimiz ve Karabük kamuoyu, hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.

Öncelikle, bir kez daha 06/02/2023 tarihinde yaşanan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar niyaz ediyoruz. Geride kalan kederli vatandaşlarımıza sabır ve kuvvet temenni ediyoruz. Deprem bölgesinde görev yapan herkese kolaylıklar diliyor ve teşekkür ediyoruz.

Malumunuz, ülkemiz demir ve çelik sanayisi ile ilk defa 3 Nisan 1937 yılında temeli atılan ilk ağır sanayi demir ve çelik fabrikası ile tanışmıştır. İlk Türk demiri Karabük’ümüzde üretilmiştir. Karabük, İskenderun Demir Çeliğin, Ereğli Demir Çeliğin, kuruluşuna, ülkeye yapılan baraj ve köprülere damgasını vurmuştur. En önemlisi sanayi kültürünün gelişmesinde büyük rol oynamıştır. Bu sebeple, 3 Nisan gününün “SANAYİ GÜNÜ” olarak anılması ve tescillenmesi için bir kez daha çağrımızı ve istirhamımızı yineliyoruz. Bu konu ile ilgili Karabük kamuoyunda bir beklenti oluşmuştur. Karabük TSO olarak başlatmış olduğumuz imza kampanyamıza, Safranbolu TSO, Çelik İş Sendikamız, Muhtarlar Derneğimiz, Emeklilikler Cemiyetimiz, Esnaf Odalarımız, Haddeciler Derneğimiz ve diğer sivil toplum kuruluşlarımız ve en önemlisi Karabük halkımız destek vermiştir. Ayrıca, 07/12/2022 tarihinde ki olağan belediye meclis toplantısına sunmuş olduğumuz bir önerge ile konuyu gündeme getirmiş ve oy birliğiyle “3 Nisan Sanayi Günü” nün tescil edilmesi için belediye olarak da müracaat edilmesi kararı alınmıştır. İl koordinasyon kurulu toplantısında söz alarak, sayın valimizden ve diğer kamu kuruluşlarından destek istenmiştir. Devlet büyüklerimiz, milletvekillerimiz ve birlik başkanlarımız konu ile alakalı bilgilendirilmiş, talep dilekçemiz kendilerine sunulmuştur. Dün, 3 Nisan 2023 itibariyle, tüm sivil toplum başkanları ile bir araya gelerek ortak bir deklarasyon yayınlayarak, toplamış olduğumuz imzaları talep dilekçemize ekleyerek Sayın Cumhurbaşkanımıza gönderdik.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından 10 başarılı projeden biri seçilen “Antik Dönemden Cumhuriyete: Zamanda Yolculuk Rotaları” projesi Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) çatısı altında hazırlanarak başarı ile tamamlandı. Proje kapsamında Karabük’te bulunan kültürel miras alan ve yapılarının Zonguldak ve Bartın iline bağlandığı, bölgenin tarih boyunca geçirdiği evrelerin, değişimlerin ve gelişimlerin izlenebileceği ‘zaman’ temalı kültür turizmi rotaları hazırlanmıştır. Bu doğrultuda rotalar üzerinde bulunan jeolojik buluntular, doğal tabiat hazineleri ve popüler ilgi noktalarını da yer verilmiştir. Bu çalışma da emeği geçen paydaşlarımızdan, Karabük Üniversitemize ve akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Sayın Yaşar Serkal Yıldırım’a, Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneğine (SAFTİD) ve başkanı Sayın Şebnem Urgancıoğlu Ergüder’e, Patika Kreatif Tanıtım ve Tasarım Ajansından Sayın Cemil Belder’e, akademik danışmanımız Prof. Dr. Taşkın Deniz’e, eski personelimiz Ayşegül Tabak’a, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) yönetimi ve çalışanlarına ve oda personelimize teşekkür ediyoruz.

KTSO olarak, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2023 yılı mart ayı toplantısına katılım sağladık. 2022 BAKAP projeleri, TR81 Batı Karadeniz Bölge Planı (2024-2028), 2023 Turizm Teknik Destek Programı, Siber Vatan Yetkinlik Merkezleri ile ilgili hususlar hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Gelecek aylar için planlanan çalışmalar ile ilgili ve Karabük adına elde edilebilecek kazanımlar adına çalışmalara katkı sağladık.

KTSO yönetimi olarak, göreve geldiğimiz günden bu tarafa üye ziyaretlerimize devam ediyoruz. Amacımız, üyelerimizin sorunlarını ve önerilerini ayaklarına giderek dinlemek. Karabük adına ve ülkemizin ekonomik açıdan gelişmesine katkı sunmak adına neler yapılabilir noktasında tüm üyelerimize ziyaretlerimizi devam edecek. Aynı zamanda KTSO, Karabük halkı, esnaf ve sanayici kaynaşmasına ve birlikteliğine destek olmak amacıyla, her konuda birlik ve beraberlik sağlamak arzusundayız.

KTSO olarak, Batı Karadeniz bölgelerindeki gelişmeleri yerinde görmek, birlik ve beraberlik içerisinde bölgeyi kalkındıracak projelere istişare etmek amacıyla başlattığımız gezi programlarımız Çaycuma ve Bartın ile devam etmiştik. Karşılığında, Batı Karadeniz Projesi (BAKAP) teknik gezisi kapsamında, Zonguldak TSO, Çaycuma TSO ve Devrek TSO yönetim kurulu başkanları odamızı ziyarete geldiler. Batı Karadeniz Projesi (BAKAP), bölgemiz için hayati önem taşıyan TR81 ve TR82 illerini (Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu, Sinop, Çankırı) kapsayan bir bölge kalkınma projesidir. Amacımız, ortak sorunlarımızı tespit ederek, çözüm noktasında ortak hareket ederek bölgemizi kalkındıracak projelere imza atmaktır.

Şahinöz Akademi Kurucusu, ABD Merkez Bankası (FED) Eski Araştırma Direktörü, Stratejik Yönetim Danışmanı Sayın Erkin Şahinöz tarafından “Yeni Ekonomi, Yeni İş Modelleri ve Değişen Tüketici Davranışları” konulu bilgilendirme semineri KTSO toplantı salonumuzda gerçekleşti. Bu güzel ve verimli etkinlik için zaman ayıran Erkin Şahinöz beyefendiye ve seminerin gerçekleşmesine vesile olan üyemiz Işık Çelik AŞ sahiplerinden Sayın Doğukan Baylan beye teşekkür ediyorum.

Sözlerime son verirken, bir kez daha depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.