2. GELECEK OKURYAZARLIĞI VE STRATEJİK ÖNGÖRÜ KONFERANSI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2. GELECEK OKURYAZARLIĞI VE STRATEJİK ÖNGÖRÜ KONFERANSI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
09.10.2024 Genel

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) iş birliğinde düzenlenen “2. Gelecek Okuryazarlığı ve Stratejik Öngörü Konferansı” (FLSF 2024), 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Karabük Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen programa Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Elif Çepni, Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Perugia Üniversitesi CHAOS Bilimsel Direktörü Prof. Dr. Piero Dominici, UNESCO Gelecek Okuryazarlığı Eski Başkanı ve Witwatersrand Üniversitesi Yönetişim Okulu Misafir Öğretim Üyesi Dr. Riel Miller, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Çapraz, dekanlar, yüksekokul müdürleri, akademik ve idari personel ile çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı ve UNESCO Kürsü Başkanı Prof. Dr. Elif Çepni, “Bu konferans, Karabük Üniversitesi UNESCO Kürsüsü bünyesinde Öngörü Çalışmaları, Gelecek Okuryazarlığı ve Stratejik Öngörü üzerine düzenlenmektedir. Konferansın ana teması “Kurumsal Yönetimin Geleceği”dir. Bu konferans farklı disiplinleri bir araya getirerek kurumsal yönetimin geleceğini daha net tanımlamayı amaçlamaktadır. Bu konferansta, katılımcıların kolektif zekâsı ve uzmanlığının, teknolojik yeniliklerle nasıl başa çıkabileceğimizi anlamaya önemli katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından konferans, farklı alanlardan gelen uzmanların sunumlarıyla devam etti. İlk olarak, Dr. Riel Miller Çevik ve Esnek Yönetim, Sürdürülebilir Yönetim, Yönetimde Yaratıcılığın Rolü, Şirket Yönetiminde Yapay Zekâ Kullanımı ve Şirket Yönetiminde Gelecek Okuryazarlığı başlıkları altında sunumunu gerçekleştirilirdi.

Ardından, Prof. Dr. Piero Dominici, “Karmaşıklığı Yönetmek mi? Epistemolojik bir Meydan Okuma ve Terimlerde bir Çelişki” sunumunu gerçekleştirildi.

Ekin Karabulut ve Gül Beyza Kocamış ise, “Türk Havacılık ve Uzayında Teknoloji Öngörü ve Senaryo Analizi: Pratik Bir Vaka Çalışması” başlıklı sunumunu gerçekleştirildi.

Farklı disiplinlerden gelen uzmanların etkileşimde bulunmasına ve geleceğe dair stratejik öngörülerin geliştirilmesine olanak sağladığı değerlendirilen konferans, katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.(8.10.2024)