Çağrı Merkezi
+90 370 424 16 30
+90 370 412 29 01
E-Posta
tso@karabuktso.org.tr

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ VE TOPLUM KOMİSYONU TOPLANTISI YAPILDI

17 Mayıs 2023 - 23:06 Paylaş

Karabük Üniversitesi ile Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) “Üniversite-Sanayi ve Toplum İş Birliği Komisyonu” toplantısında bir araya geldi.

Sanayinin ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip, uygulama ve beceri yetkinliği yüksek insanların yetiştirilmesi ve istihdam odaklı politikaların oluşturulması, geliştirilmesi ve iş birliği hususunda geleceğe yönelik planlama yapılması amacıyla “Üniversite-Sanayi  ve Toplum İş Birliği Komisyonu” toplantısı Karabük Üniversitesinde gerçekleştirildi.

KBÜ Mühendislik Fakültesi’nde düzenlenen toplantıya Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, KBÜ Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. M. Tahir Güneşer, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz ve yönetim kurulu üyeleri ile Mühendislik Fakültesi Üniversite-Sanayi-Toplum Komisyonu üyeleri katıldı.

Toplantının ardından Karabük TSO yönetim kurulu üyeleri, yeni yapılan Mühendislik Fakültesi Laboratuvarlarını inceledi.

Karabük TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, üniversite sanayi ve toplum iş birliğine ilişkin istişarelerde bulunduklarını söyleyerek, “Karabük Ticaret ve Sanayi Odası olarak Karabük Üniversitemize teknik gezi düzenledik. Öncelikle Mühendislik Fakültemizin çok kıymetli dekanına ve öğretim üyelerine ve diğer hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz. Hem yeni yapılan laboratuvarımıza teknik bir gezi düzenledik, yerinde inceleme fırsatımız oldu hem de Mühendislik Fakültemizde alakalı ve Üniversitemizle alakalı çok güzel bilgiler aldık. Bundan sonrası için inşallah ‘Üniversite sanayi ve toplum işbirliğiyle alakalı olarak neler yapılabiliriz?’ noktasında istişarelerde bulunduk. Bundan sonraki süreçte yine bir araya geleceğiz, tüm üyelerimize dönük bir bilgilendirme toplantısı yapacağız” diye konuştu. (17.05.2023)

 

Sohbet Başlat
1
Merhaba, yardımcı olabilir miyiz?