Çağrı Merkezi
+90 370 424 16 30
+90 370 412 29 01
E-Posta
tso@karabuktso.org.tr

KTSO VE SAHA İSTANBUL ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

15 Eylül 2023 - 11:52 Paylaş

Ülkemizde milli teknoloji hamlesi ruhuyla yerli ve milli sistemler geliştirmeyi amaç edinen Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük kümelenmesi SAHA İstanbul Genel Sekreteri Levent Kerim UÇA, Genel Sekreter Yardımcısı Ömer SÜRMEN ve beraberindeki heyet, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ile savunma sanayiinde yapılacak iş birliklerini gerçekleştirmek üzere KTSO’yu ziyaret etti.

KTSO’da gerçekleşen ziyarette SAHA İstanbul Genel Sekreteri Levent Kerim UÇA ve KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih ÇAPRAZ tarafından İş birliği protokolü imzalandı. Protokol ile bölge firmalarının savunma sanayii alanında üretim yapmalarının teşvik edilmesi, ana yüklenicilerle çalışma ortamı oluşturulması ve küme üyeleri arasında bilgi paylaşımının sağlanması hedeflenmektedir.

Oda bünyesinde SAHA İstanbul İrtibat Ofisi’nin açılışı, Saha İstanbul Genel Sekreteri, KTSO Meclis Başkanı, Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Karabük’ün savunma sanayii potansiyelinin değerlendirildiği etkinlik, Yönetim Kurulu Başkanı Fatih ÇAPRAZ’ın açılış konuşmasıyla başladı, sonrasında SAHA İstanbul ‘un faaliyetleri ve savunma sanayiinde başarı örneği firmaların sunumları ile gerçekleştirildi.

Fatih ÇAPRAZ yaptığı konuşmada; “Karabük, 3 Nisan 1937 de Türkiye’nin ilk ağır sanayi kuruluşu Demir Çelik fabrikaları bu günkü adıyla KARDEMİR’in temellerinin atılmasıyla var olmuştur. Çeltik tarlalarından sanayi dönüşümünü yaşayan ve yaşatan Karabük’ün misyonu ülkemizin sanayisini kalkınmasına ve bu kültürü yayılmasına öncülük edecek biçimde şekillenmiştir. Bu misyon bugün de değişmemiştir. Cumhuriyet Kenti Karabük geçmişten bugüne gelen sanayisi ve kültürüyle ülkemizin savunma sanayisinde de söz sahibi olmak için rotasını çizmiştir.

Reel Sektörün değerli firmalarının temsilcisi olan Karabük Ticaret ve Sanayi Odası ülkemizin ve İlimizin gelişimine katkı sunacak tüm oluşumların öncüsü ya da iştirakçisi konumundadır. Bugün mevcut Karabük Organize Sanayi bölgesi, Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi ve Teknokent’in kurucu ortağı rolünü üstlenmiştir. Karabük Üniversitesinin ve Kardemir A.Ş.’nin kuruluşunda önemli katkı ve destek sunan bir kurumdur. İlimiz için önemli bir dönüm noktası olacağını düşündüğümüz Savunma Sanayiinin yatırım imkânlarını ve potansiyellerini değerlendirmek amacıyla düzenlediğimiz program ve SAHA İstanbul İrtibat Ofisinin açılması bir başlangıç olarak odamız vizyonunu ortaya koymaktadır. Bunda sonra yapacağımız çalışmalar firmalarımızı Savunma sanayisine yönelik entegre etmek olacaktır.

Demir çelik sektörünün önde gelen kuruluşu KARDEMİR’in varlığı, cevherden üretim yapması, Türkiye’nin ilklerinden ray ve tekerlek seti üretimi ve diğer üretimleri, ülkemiz ihracatına önemli katkı sunan haddehanelerimiz, makine sektörümüz, tekstil sektörümüz, mermer ocaklarımız, orman endüstrimiz, farklı alanlarda üretim yapan fabrikalarımız, turizmimiz, bizlere büyük destek sunan Karabük üniversitemiz, bürokratlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, sanayi kültürümüz ve bu kültürü benimseyen halkımız, basınımız katkı sunan tüm paydaşlarımız bu ilin güçlü yönü olarak ortaya çıkmaktadır. Her kesim elini taşın altına koyduğunda bu ilin başaramayacağı iş yoktur” dedi.

SAHA İstanbul’un kuruluşuna ve çalışmalarına ilişkin bilgiler veren SAHA İstanbul Genel Sekreteri UÇA, “Marmara Bölgesi odaklı olarak 2015’te kurulduktan sonra süratli bir gelişme göstererek 27 üyeyle başladığımız yolculuğu bugün itibarıyla 1.001 üye firmamızla devam ettiriyoruz. Bu geçtiğimiz süre içerisinde hızlı bir büyüme kaydettik. Sadece Marmara Bölgesi odaklıyken bugün 41 ilde 52 sektörde üretim yapan firmalarımızı bir araya getiren, 26 üniversitemizin içinde olduğu bir yapılanma haline geldik. Şu an itibarıyla SAHA İstanbul, ulaşmış olduğu bu büyüklükle sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın da en büyük sanayi kümelenmesi haline gelmiş durumda.

SAHA İstanbul, bünyesindeki 11 Teknik Komite ile savunma, havacılık ve uzay sanayimizin ihtiyaç duyduğu konularda projeler ve ürünler geliştiriyor, ülkemizde üretilmeyeni üretmek, dünyada da oyun değiştiren teknolojileri geliştiren bir ülke olarak yer almak için üye firmalarımızla birlikte çalışıyoruz.

SAHA İstanbul’un organize ettiği ve artık uluslararası bir kimlik kazanan SAHA EXPO fuarının dördüncüsünü 22-26 Ekim 2024 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde 90 bin m2 alanda düzenlenecektir. Türkiye’nin yükselen savunma ve havacılık üretim potansiyelini ve bağımsız üretim gücünü sergilemek için uluslararası bir platform olarak hizmet veren SAHA EXPO’da; savunma, havacılık, denizcilik ve uzay sanayinin stratejik öneme sahip birçok yüksek teknoloji ürünü yer alacak” dedi.

Toplantı SAHA İstanbul Kümelenmesi içerisinde yer alan Erin Motor Genel Müdürü Ersin ŞAHİN, GALSİAD Yönetim Kurulu Başkanı – Sima Alüminyum Genel Koordinatörü Celalettin KIRBOZ ve ASSAN Group Genel Müdür Yardımcısı Fatih YAŞAR’ın savunma sanayinde ki başarı hikâyelerinin ve firma tanıtımlarının yapıldığı sunumların ardından soru cevap bölümüyle sona erdi.(14.09.2023)

Sohbet Başlat
1
Merhaba, yardımcı olabilir miyiz?