Çağrı Merkezi
+90 370 424 16 30
+90 370 412 29 01
E-Posta
tso@karabuktso.org.tr

KTSO MÜŞTEREK MESLEK KOMİTE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

19 Eylül 2023 - 12:03 Paylaş

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası(KTSO) Eylül ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Adnan Çebi başkanlığında gerçekleşti.

Meclis toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi. Meclis toplantısının ardından Karabük Milletvekilleri Sn. Cem Şahin ve Sn. Ali Keskinkılıç’ın katılımları ile Müşterek Meslek Komite Toplantısı’na geçildi.

Toplantı Meclis Başkanı Adnan Çebi’nin açılış konuşması ile başladı. Açılış konuşmasının ardından Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz; Karabük ekonomisinin sorunları ve çözüm önerilerini anlatan bir konuşma gerçekleştirdi.

Çapraz konuşmasında ilk olarak KTSO’nun organize ettiği ‘’3 Nisan Sanayi Günü Olsun’’ kampanyasında yapılan faaliyetlerden bahsederek bu konuda milletvekillerinin de desteğini talep etti.

Karabük’ün gelişmesinde ve kalkınmasında büyük önem arz eden Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi ve Lojistik Merkezi’nin faaliyete geçmesi için yapılan çalışmaları, ülkemizin en büyük limanlarından biri olan ve ihracat için büyük öneme sahip Filyos Limanı’nın şuan BOTAŞ tarafından doğalgaz çıkarımı nedeniyle kullanılamıyor olmasının dezavantajları ve bu konuda biran önce limanın açılmasının sağlanması, kurucu ortağı olduğumuz Karabük Üniversitesi (KBÜ) Teknokent’in hizmet alanına ihtiyaç duyması nedeniyle genişleme çalışmalarının yapılması, sektörel bazda teşvik sistemine geçilmesi konusunda çalışmaların yapılması, KOBİ’lere yönelik ihtisaslaşmayı sağlayacak küçük sanayi siteleri kurulması, emek yoğun sektörlerde SGK desteğinin sağlanması konusunda görüşlerini belirtti.

Konuşmanın ardından Milletvekilleri Sn. Cem Şahin ve Sn. Ali Keskinkılıç’a 10 meslek komitesinin temsilcileri tarafından meslek grupları ile ilgili sorunlar ve çözüm önerileri aktarılarak toplantı sona erdi. (18.09.2023)

Sohbet Başlat
1
Merhaba, yardımcı olabilir miyiz?