Çağrı Merkezi
+90 370 424 16 30
+90 370 412 29 01
E-Posta
tso@karabuktso.org.tr

KARABÜK’TE BİLİM ŞENLİĞİ GERÇEKLEŞTİ

30 Mayıs 2024 - 22:50 Paylaş

Yeni Mahalle Spor Salonu’nda gerçekleşen Bilim Şenliği’nde, okullarda yapılan teknoloji tasarımı ve fen bilimleri çalışmaları, Deneyap Atölyeleri’ndeki çalışmalar, sosyal projeler, TÜBİTAK ve TEKNOFEST projeleri sergilendi.
Bilim kültürünün ve iletişimin toplumda yaygınlaştırılması, bilim insanına yönelik olumlu bakış açısı oluşturulması ve gençlerimizin bilimle buluşmasını sağlamayı, onların merakını uyandırarak; bilgiye olan tutkularını artırmayı amaçlayan, Karabük Valiliği himayelerinde hazırlanan Karabük Bilim Şenliği’nin startı, Aralık 2023’te verildi.
Vali Sayın Mustafa Yavuz, şenlikte gerçekleştirdiği konuşmada, Karabük Bilim Şenliğimizin hazırlıklarının 6 aydır devam ettiğini vurgulayarak; 200 öğrencimiz 60 öğretmenimizin koordinasyonunda, 65 bilim projesi ile Şenliğe katıldığını ifade etti.
65 farklı çalışmanın yer aldığı Bilim Şenliği’ne, ayrıca Karabük Belediyesi, Karabük Üniversitesi (KBÜ), İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ve BAKKA Karabük Yatırım Destek Ofisi katkı sundu.
Bilimi eğlenceli ve ilgi çekici bir şekilde halkımıza sunmayı amaçlayan Bilim Şenliği’nde; deneyler, interaktif sergiler, atölyeler ve daha birçok etkinlikle bilim severlerin ilgisini çekecek aktivitelere yer verildi.
Ayrıca, MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün Mobil Bilim Otobüsü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından Güvenli İnternet Simülasyon Tırı, Karabük İl Jandarma Komutanlığından ‘’Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı’’ Emniyet Müdürlüğü’nden “Mobil Trafik Eğitim Tırı” Bilim Şenliği’nde yer aldı.
KTSO bünyesinde bulunan ülkemizin yerli ve milli ilk elektrikli otomobili olan TOGG T10X akıllı cihazı da Bilim Şenliği’nde sergilendi.
Bilim Şenliği’ne KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz katıldı. (30.05.2024)

Sohbet Başlat
1
Merhaba, yardımcı olabilir miyiz?