Çağrı Merkezi
+90 370 424 16 30
+90 370 412 29 01
E-Posta
tso@karabuktso.org.tr

KARABÜK TSO HEYETİ LEFKOŞA ŞEHRİNDE BULUNAN ÖNEMLİ YERLERİ ZİYARET ETTİ

01 Aralık 2023 - 14:19 Paylaş

Türkiye ile KKTC arasındaki ekonomik ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla bir dizi temaslarda bulunmak üzere KKTC’ye giden Karabük TSO heyeti ziyaretlerin ardından şehir turu yaparak tarihi önem arz eden yerleri gezdi.

Heyet öncelikle, Kıbrıs kültürünün önemli simgelerinden biri olan ve yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalan hasır sandalyelerin son temsilcisi “İskemleci Nevzat Salih” in torunu Özkan Öke’yi ziyaret etti. Geçmişten günümüze iskemlecinin hikâyesini dinleyerek el emeği ürünleri inceledi.

Turun ikinci kısmında KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da bulunan MHP’nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in doğduğu müze evi ziyaret edildi.

Ziyaret; 9 Nisan 1873’te İstanbul’daki Gedik Paşa Tiyatrosu’nda ‘Vatan yahut Silistre’ adlı oyununun ilk gösteriminden kısa bir süre sonra Sultan Abdülaziz tarafından sürgüne gönderilen Namık Kemal’in geçici meskeni olarak bilinen ve Gazimağusa’da bulunan zindanın gezilmesi ile devam etti.

Son olarak Gazimağusa şehrinde bulunan, 46 yıl sonra kademeli olarak halka açılan, Kıbrıs’ın en ünlü bölgesi ‘‘Hayalet Şehir’’ olarak da bilinen Kapalı Maraş gezildi.

Kapalı Maraş gezisinde heyete Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkan Vekili Ramazan Gündoğdu eşlik etti.(28.11.2023)

Sohbet Başlat
1
Merhaba, yardımcı olabilir miyiz?