Çağrı Merkezi
+90 370 424 16 30
+90 370 412 29 01
E-Posta
tso@karabuktso.org.tr

KARABÜK MERKEZ CAMİİ’NİN TEMELİ ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

23 Aralık 2023 - 10:04 Paylaş

Karabük Kent Meydanı’nda düzenlenen temel atma töreni, mehteran gösterisi, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Törende konuşan Karabük Valisi Sn. Mustafa Yavuz, “Temel atma töreni vesilesiyle bir araya geldiğimiz Karabük Merkez Cami’mizin Karabük’ümüze, ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.Bu camimizin şehrimize kazandırılmasına katkısı olan ve olacak olan tüm hemşehrilerime şimdiden şükranlarımı sunuyorum. İnsan için geride bıraktığı her eser elbette ki önemlidir ama Allah için yapılan eserlerin yer hep ayrıdır” dedi.

AK Parti Karabük Milletvekili Sn. D. Ali Keskinkılıç, “Anadolu Selçuklularından bize emanet Eflani’deki Küre-i Hadid Camii’ne, Osmanlılardan bize emanet, Köprülü ve İzzet Paşa Camilerine, yeni halkayı bir cumhuriyet eseri olarak eklemenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyet kenti olan bir kentinde böyle güzel bir esere ihtiyaç vardı. Emeği, katkısı olan herkese minnet ve şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Merkez Camii’nin yapımına destek verenin KARDEMİR olduğunu ifade eden Karabük Belediye Başkanı Sn. Rafet Vergili, “Rahmetli olan Mutullah Yolbulan, Allah rahmet eylesin diyeyim. Yine Kamil Güleç Beyefendi bu arsaların alımında bize büyük destek verdi. Yine yapımıyla ilgili KARDEMİR yönetimi muazzam bir destek verdi” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından bin 442 metrekarelik erkekler bölümü ve 540 metrekarelik kadınlar katının yanında, bin 190 metrekarelik avlu kısmı ile oluşan Karabük Merkez Camii’nin temeli protokol üyelerinin butona basmaları ile atıldı.

Törene Karabük Ticaret ve Sanayi Odası(KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.(22.12.2023)

Sohbet Başlat
1
Merhaba, yardımcı olabilir miyiz?