Çağrı Merkezi
+90 370 424 16 30
+90 370 412 29 01
E-Posta
tso@karabuktso.org.tr

KARABÜK KENT VİZYONU ÇALIŞTAYI 2037 DÜZENLENDİ

06 Haziran 2024 - 17:49 Paylaş

Karabük’ün sosyal, ekonomik, kültürel, eğitim, çevre, kentleşme, ulaşım ve turizm alanlarında kalkınmasına yönelik vizyon belirlemek için Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ev sahipliğinde “Karabük Kent Vizyonu 2037” çalıştayı düzenlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan Karabük TSO Başkanı Fatih Çapraz, “Çalıştayımızın gerçekleştiği bugün aynı zamanda Karabük’ün il oluşunun 29’uncu yılıdır. Bu vesileyle Karabük’ümüzün kuruluş yıl dönümünü de kutluyoruz. Kentlerin geleceklerinin kurgulanmasında yol haritalarının belirlenmesi ve buna yönelik çalıştayların gerçekleştirilmesinin önemi artmaktadır. Bu nedenle ortak değerlerin bir vizyon etrafını ele alınması ortaya konulan stratejik hedeflerin taraflarca benimsenmesi ve stratejik iletişim yönetiminin doğru yapılması gerekmektedir” dedi.

Vali Sayın Mustafa Yavuz yaptığı konuşmada, Karabük’ün Türkiye’nin en önemli sanayi şehirlerinden biri olduğunu ve bu potansiyelinin her alanda değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Sayın Yavuz, “Karabük’ün 2037 yılında Türkiye’nin en gelişmiş ve modern şehirlerinden biri olması için hep birlikte çalışmalıyız. Bu vizyon çalıştayı ile hedefimize ulaşmak için önemli bir adım atmış bulunuyoruz.” dedi.

KTSO Akademik Danışmanı Prof. Dr. Taşkın Deniz moderatörlüğünde devam eden çalıştay da, Karabük’ün mevcut durumu ve geleceğe yönelik hedefleri, tüm katılımcılarla birlikte değerlendirildi.

Karabük Kent Vizyonu Çalıştayı 2037’de, ortaya çıkacak vizyon belgesi, Karabük’ün önümüzdeki 13 yılda kalkınma stratejisini belirleyecek ve şehrin tüm alanlarında yatırımlara yön verecek.

100.Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen çalıştaya Vali Sayın Mustafa Yavuz, Karabük Milletvekili Sayın Ali Keskinkılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Koray Kesgin, Karabük Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Belediye Başkanı Sayın Özkan Çetinkaya, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, Yönetim Kurulu üyeleri, Meclis Üyeleri, Belediye Başkanları, iş insanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kurum müdürleri, basın mensupları ve davetliler katıldı.(6.6.2024)

           

Sohbet Başlat
1
Merhaba, yardımcı olabilir miyiz?