Çağrı Merkezi
+90 370 424 16 30
+90 370 412 29 01
E-Posta
tso@karabuktso.org.tr

İKV KASIM AYI YÖNETİM KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

21 Kasım 2023 - 18:53 Paylaş

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Yönetim Kurulu toplantısı Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu başkanlığında çevirim içi olarak gerçekleşti. Toplantıya İKV Yönetim Kurulu üyesi olarak Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz katıldı.

İKV olarak yapılan çalışmalar, gerçekleştirilen ve planlanan faaliyetler konuşuldu. Türkiye-AB ilişkileri, Yeşil Mutabakat ve Gümrük Birliğinin Güncellenmesi konuları ele alındı. Avrupa Komisyonu’nun 2023 Genişleme Stratejisi ve Türkiye raporu ele alındı. Schengen vizesi sorunu ve “Digital Vize” hakkında AB komisyonun teklifi değerlendirildi.

KTSO Başkanı Fatih Çapraz yaptığı değerlendirmede, “64 yıllık AB tam üyelik mücadelemiz devam etmektedir. Fakat AB’nin çifte standart uyguladığı net bir biçimde görülmektedir. Bizler AB tam üyelik müzakereleri ile gümrük birliği güncellenmesi sürecinin ayrı tutulmasını arzu ediyoruz. Gümrük birliği modernizasyonu elzem hale gelmiştir. Üçüncü ülkelerle AB’nin yapmış olduğu antlaşmalardan sebep bir kaybımız olmaktadır. Bizim kadar AB uyumunu sağlayamamış ülkelerden mal alımında çifte standart uygulanmaya devam etmektedir” dedi.(21.11.2023)

Sohbet Başlat
1
Merhaba, yardımcı olabilir miyiz?