Çağrı Merkezi
+90 370 424 16 30
+90 370 412 29 01
E-Posta
tso@karabuktso.org.tr

BATI KARADENİZİ KEŞFET(KARAELMAS TURİZM EKSPRESİ) HAZIRLIK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

20 Şubat 2024 - 21:14 Paylaş

Batı Karadenizi Keşfet (Karaelmas Turizm Ekspresi) Nisan’da İlk Seferine Başlıyor!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Nadir Alparslan’ın başkanlığında, Batı Karadenizi Keşfet (Karaelmas Turizm Ekspresi)’nin hazırlık toplantısı Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda gerçekleşti.

Toplantıya Karabük Valisi Sayın Mustafa Yavuz, Zonguldak Valisi Sayın Osman Hacıbektaşoğlu, Çankırı Valisi Sayın Fırat Taşolar, Karabük Milletvekili Sayın Dursun Ali Keskinkılıç, Ankara Milletvekili Sayın Zeynep Yıldız, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Genel Sekreteri Lütfi Altınsu, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, TÜRSAB Batı Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Urgancıcıoğlu, Bakanlık ile bölge illerin bürokratları ve sektör temsilcileri katıldı.

TCDD ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan Batı Karadeniz’i Keşfet (Karaelmas Turizm Ekspresi) ile Bölgenin; eşsiz doğa güzellikleri, tarihi, kültürel ve mimari zenginlikleri tanıtılacak, Bölgeye turist akışı ve turizm potansiyeli artırılacak, yerel ekonomi canlandırılarak istihdama katkıda bulunulacak, farklı destinasyonlar arasındaki bağlantı güçlendirilerek nostaljik bir yolculuk deneyimi sunulacak.

Toplantıda, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’ın başkanlığında; Ankara’dan Zonguldak hattına sefer yapacak olan Batı Karadenizi Keşfet (Karaelmas Turizm Ekspresi)’nin de detayları paylaşıldı. Nisan 2024’te ilk seferini gerçekleştirmesi planlaman Karaelmas Turizm Ekspresi, Doğu Ekspresi’nden sonra demiryolu turizmi ile yurt içi ve yurt dışı turistlerin ilgisini çekecek.

Seferlerin; Ankara Kalecik’ten başlayarak Çankırı, Çerkeş, Eskipazar (Hadrianapolis Antik Kenti), Yenice, Safranbolu (konaklama), Filyos. Zonguldak hattını takip etmesi planlanmaktadır.

Karaelmas Turizm Ekspresi dört mevsim Batı Karadeniz’in eşsiz güzelliklerini sunarak, bölgedeki turizm hareketliliğini artıracak ve yeni bir gelir kaynağı sağlayacak.

Başkan Çapraz; bölgenin tanıtımı ve turizmin gelişmesi için gerçekleşecek olan bu turun hayata geçirilmesinde katkısı olan başta; Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Toplantı karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.(20.02.2024)

 

Sohbet Başlat
1
Merhaba, yardımcı olabilir miyiz?