Çağrı Merkezi
+90 370 424 16 30
+90 370 412 29 01
E-Posta
tso@karabuktso.org.tr

BAŞKAN ÇAPRAZ’IN 8 KASIM MESAJI

08 Kasım 2023 - 12:14 Paylaş

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz 8 Kasım sebebi ile bir mesaj yayımladı.
Başkan Çapraz yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; ‘’Türkiye Cumhuriyetinin bağımsızlık mücadelesi ardından ülkenin imarı ve ekonomik bağımsızlığını kazanması amaçlı temelleri atılan Demir Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) bölgemize bir emanet olarak kurulmuştur. Demir Çelik Fabrikaları ilimizin doğuşuna vesile olduğu gibi aynı zamanda yöre halkının da ekonomisine önemli katkı sunarak iş ve aş kapısı olmuştur. Olmazsa olmazı sayılmıştır. Karabük için ekmek kapısı sayılan demir çelik fabrikası devlete istihdam yükü ve bütçeye de zarar yazdığı belirtilerek dönemin hükümeti tarafından 1994 yılında kapatılmasına karar verilmiştir.
İlin varoluş sebebi olan fabrikanın kapatılması kararına karşı halk, çalışanlar, sendika, sivil toplum kuruluşları, yöneticiler, basın kuruluşları tarafından bir karşı duruş sergilenerek 08 Kasım tarihinde bir il resmen sokağa ve yollara dökülmüştür. Bu halk hareketi ülkede büyük yankı uyandırmış ve halkın ekmek kapısı olarak gördüğü fabrikanın kapatılmaması için eylemler yapılmıştır.
Bu gün gerçekleştirdiği üretimle ülkemiz ekonomisine büyük katkı sunan, ilin olduğu kadar bölgedeki illerinde gelişimini sağlayan Demir Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) varoluşunu 08 Kasım’da gerçekleşen haklı direnişe ve zaman içinde sahiplenilmesine borçludur.
Bu vesileyle 08 Kasım İlimizin varoluş mücadelesini saygıyla anarken; ekmeğine, işine, aşına, emanetine sahip çıkan Karabük halkına, İşçisine, Çelik-İş sendikasına, dönemde görev yapan tüm yöneticilere, emeği geçenlere ve basınımıza teşekkür ediyor, karşı duruşa önderlik yapıp bugün hayatta olmayan büyüklerimize Allah’tan Rahmet diliyorum.’’

Sohbet Başlat
1
Merhaba, yardımcı olabilir miyiz?