Çağrı Merkezi
+90 370 424 16 30
+90 370 412 29 01
E-Posta
tso@karabuktso.org.tr

BAŞKAN ÇAPRAZ’DAN YAZILI BASIN AÇIKLAMASI

12 Mart 2024 - 10:41 Paylaş

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası(KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz yazılı bir basın açıklaması yayımladı.

Başkan Çapraz yayımladığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Saygıdeğer basın mensupları, çok değerli üyelerimiz ve Karabük kamuoyu, hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.

Şubat ayı içerisinde yapmış olduğumuz çalışmalar ve hizmetler ile ilgili maddeler aşağıdaki gibidir.

18. ICC Türkiye Tahkim Günü Konferansı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi ve ICC Milletlerarası Tahkim Divanı iş birliğiyle İstanbul’da gerçekleştirildi.​ 18.ICC Türkiye Tahkim Günü Konferansı’na odamızı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı olarak ben ve odamız hukuk danışmanı Av. Arb. Hakan Yılmaz ile birlikte katıldık. ICC’nin dünyada ticaretin ve yatırımların artması için çalışan en büyük iş dünyası kuruluşudur. ICC’nin kuruluşundan bu yana, küresel ticaretin gelişmesi için birçok farklı oluşuma imza atan, milletlerarası ticari tahkime öncülük etmiş, gümrük engellerinin azaltılması, ticaretin önündeki engellerin kaldırılması için referans kurum haline gelmiştir.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Nadir Alparslan’ın başkanlığında, Batı Karadeniz’i Keşfet (Karaelmas Turizm Ekspresi)’nin hazırlık toplantısı Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda gerçekleşti ve toplantıya katılım sağladık. TCDD ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan Batı Karadeniz’i Keşfet (Karaelmas Turizm Ekspresi) ile Bölgenin; eşsiz doğa güzellikleri, tarihi, kültürel ve mimari zenginlikleri tanıtılacak, Bölgeye turist akışı ve turizm potansiyeli artırılacak, yerel ekonomi canlandırılarak istihdama katkıda bulunulacak, farklı destinasyonlar arasındaki bağlantı güçlendirilerek nostaljik bir yolculuk deneyimi sunulacak. Nisan 2024’te ilk seferini gerçekleştirmesi planlanan Karaelmas Turizm Ekspresi, Doğu Ekspresi’nden sonra demiryolu turizmi ile yurt içi ve yurt dışı turistlerin ilgisini çekecek. Seferlerin; Ankara Kalecik’ten başlayarak Çankırı, Çerkeş, Eskipazar (Hadrianapolis Antik Kenti), Yenice, Safranbolu (konaklama), Filyos, Zonguldak hattını takip etmesi planlanmaktadır. Bölgenin tanıtımı ve turizmin gelişmesi için gerçekleşecek olan bu turun hayata geçirilmesinde katkısı olan başta; Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza, özellikle bu turun gerçekleşmesi için uzun zamandır yoğun mesai harcayan ve göreve geldikten sonra bizim lede istişarede bulunan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Metin Demir’e ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu, Karabük’e gelerek yoğun bir program gerçekleştirdi. Bakan Sayın Uraloğlu, Karabük’teki programının son bölümünde ise sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri ile bir araya geldi. Karabük Ticaret ve Sanayi Odası olarak taleplerimizi dile getirdik. Filyos Limanı’nın kullandırılması, Lojistik Merkez’in kurulması ve 3 Nisan’ın Sanayi Günü ilan edilmesi talebimizi Sayın Bakanımıza ilettik.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ve Deniz Yatırım’ın iş birliğinde düzenlenen “Gündemimiz Ekonomi” programı, KTSO Toplantı Salonu’nda yoğun ilgi gördü. Programda, Deniz Yatırım’ın uzman isimleri, güncel ekonomik gelişmeleri ve yatırım fırsatlarını Karabüklü iş insanlarıyla paylaştı. Sunumların ardından gerçekleştirilen soru-cevap bölümünde, katılımcılar merak ettikleri konularda uzmanlardan bilgi aldı. Deniz Yatırım’a programa katkıları için teşekkür ediyoruz.

T.C. Karabük Valiliği bünyesinde düzenlenen, Kamu kurum ve kuruluşlarımız ile uyum içerisinde toplantılara katılıyoruz. Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu toplantıları, İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantıları, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Yönetim Kurulu Toplantıları gibi toplantılara iştirak etmeye ve katkı sunmaya çalışıyoruz.

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) şubat ayı Yönetim Kurulu Toplantısı, Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda; gerçekleştirilen faaliyetler, planlanan faaliyetler, 2024 yılı boyunca izlenecek konular, AB ve Türkiye-AB ilişkilerinde gelişmeler ve İKV yayınlarını görüştük. Karabük’ümüzü ve odamızı her platformda elimizden geldiği kadarıyla layıkıyla temsil etmeye devam edeceğiz. Amacımız, KTSO olarak çalışmalara katılmak ve Karabük adına kazanımlar elde etmek.”

Sohbet Başlat
1
Merhaba, yardımcı olabilir miyiz?