3 NİSAN KUTLANIYOR:84 YILLIK ATEŞ KARABÜK TSO VE KBÜ İŞBİRLİĞİYLE GÜÇLENDİ

01 Nisan 2021 - 12:25 Paylaş

3 Nisan Demir Çelik Fabrikalarının Temellerinin Atılması ve Karabük’ün Kuruluşu 84. Yılına erişti. Pandemi koşulları nedeniyle dijital ortamda planlanan etkinlikler kısıtlı protokol katılımıyla Karabük Üniversitesi’nde düzenlenen açılış programında başladı.Karabük TSO ve Karabük Üniversitesi işbirliğiyle, modern Türkiye sanayisini kuran kentimizin 84 yıllık deneyimini dünyaya açacak olan ve 1-5 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek 3 Nisan Uluslararası Fenofem (Demir ve Demir Dışı Metaller) Sanayi Sanal Fuarı ve fuar içerisinden de takip edilebilen 5. Uluslararası Demir Çelik Sempozyumu ile Uluslararası Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrolü Sempozyumu’nun açılış töreni yapıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan tören açılış konuşmaları ile devam etti. Başta Karabük Valisi Sayın Fuat Gürel olmak üzere kamu ve sanayiciler tarafından takdirle karşılanan ExpoFENOFEM’in Karabük halkına bir armağan, Karabük’ten de uluslararası mecraya bir hediye olarak değerlendirildi. Valilik tarafından hazırlanan 3 Nisan programına alınan ve Karabük TSO himayesindeki Karabük’ün endüstriyel mirasını dijital ortamda kayda alacak olan www.yenisehirmiras.com için yıl boyu fotoğraf ve hatıralar ile başvuru yapılabilecek.