Çağrı Merkezi
+90 370 424 16 30
+90 370 412 29 01
E-Posta
tso@karabuktso.org.tr

3 NİSAN KARABÜK DEMİR ÇELİK FABRİKALARININ TEMELİNİN ATILMASI VE KARABÜK’ÜN KURULUŞU KUTLAMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

03 Nisan 2024 - 15:58 Paylaş

3 Nisan Karabük Demir Çelik Fabrikalarının (KARDEMİR) Temelinin Atılması ve Karabük’ün Kuruluşunun 87. Yıl Dönümü Kapsamında Karabük Valiliği Anıtı’nda Çelenk Sunum Töreni gerçekleştirildi.

Kutlama Komitesi adına Karabük Valisi Sayın Mustafa Yavuz tarafından, Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir tarafından yapılan günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından kürsüye gelen Valimiz Mustafa Yavuz; “3 Nisan 1937’de, çeltik tarlalarında temeli atılan, gücünü emek ve çelikten alan KARDEMİR; yaktığı mavi ateşi ile âdeta Karabük’ün doğuşunu müjdelemiştir.

Yakılan o ateş, sadece fabrikaların bacalarında değil; aynı zamanda umutların da ateşleyicisi olarak, küllerinden yeniden doğan bir milletin yüreklerinde yankılanmıştır. 3 Nisan’da yazılan bu hikâye, bir kentin değil, aksine koskoca bir milletin azminin, emeğinin ve kararlılığının da hikâyesidir.” şeklinde konuştu.

İl genelinde düzenlenen, 3 Nisan konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler, eserlerini okudu. Şehit Mehmet Esen Ortaokulu öğrencileri tarafından oynanan halk oyunları gösterileri ile devam etti.

Tören; il genelinde düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve spor dallarında dereceye giren öğrencilere ve sporculara, Karabük Valisi Sayın Mustafa Yavuz tarafından hediyelerinin verilmesi ile sona erdi.

Törene Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Meclis Başkanı Adnan Çebi, Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz katıldı. (3.4.2024)

  

 

Sohbet Başlat
1
Merhaba, yardımcı olabilir miyiz?