18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ,ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ

17 Mart 2015 - 0:00 Paylaş

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay ÖZCAN Çanakkale zaferi, milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biridir. Binlerce vatan evladı, “Çanakkale Geçilmez” diyerek tarihe not düşmüşler, milletimize vurulmak istenen esaret zincirini hiçbir zaman kabullenmeyeceklerini kanlarının son damlasına değin tüm dünyaya göstermişlerdir.Fedakârlığın doruk noktasına ulaştığı bir var olma ve yok olma mücadelesi olan Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu bütün dünyaya göstermesi bakımından tarihi bir öneme sahiptir. Aziz şehitlerimizin temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir.
Bu zafer, bu cennet vatanın daima milletimize ait olacağının, ebediyen hür ve bağımsız yaşayacağının da ispatı olmuştur. Çanakkale’de ortaya konulan bu sarsılmaz vatan sevgisi, farklı kültürlere sahip olsak da millet olma bilincinin en büyük zenginliğimiz, en büyük gücümüz olduğunun göstergesidir. Bu topraklar üzerinde aynı ruh ve heyecan sonsuza kadar sürecek, birlik ve beraberliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.
Bu vesile ile Çanakkale Zaferinin 100. yıl dönümünü ve Şehitler Gününü minnetle anıyor, bu topraklar için canlarını vermen gelmiş geçmiş tüm şehit ve gazilerimizi tekrar, rahmetle, saygıyla, gururla yâd ediyorum.”