Çağrı Merkezi
+90 370 424 16 30
+90 370 412 29 01
E-Posta
tso@karabuktso.org.tr

18.ICC TÜRKİYE TAHKİM KONFERANSI GERÇEKLEŞTİ

16 Şubat 2024 - 15:21 Paylaş

18. ICC Türkiye Tahkim Günü Konferansı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi ve ICC Milletlerarası Tahkim Divanı iş birliğiyle İstanbul’da gerçekleştirildi.​

Konferansın açılışında konuşan TOBB Başkanı Sn. M. Rifat Hisarcıklıoğlu, ICC’nin dünyada ticaretin ve yatırımların artması için çalışan en büyük iş dünyası kuruluşu olduğunu belirterek, “Birinci Dünya Savaşı’nın, uluslararası ticarete verdiği zararı gidermek amacıyla, bir grup girişimci tarafından, “barışın tüccarları” sloganıyla kurulmuştur. 105 yıldır, dünya çapında barışın ve refahın geliştirilmesi için ön saflarda yer almıştır. 170’den fazla ülkede, 45 milyondan fazla şirketi ve 1 milyardan fazla çalışanı temsil eder hale gelmiştir” dedi.

ICC’nin kuruluşundan bu yana, küresel ticaretin gelişmesi için birçok farklı oluşuma imza attığını anlatan Hisarcıklıoğlu, “Milletlerarası ticari tahkime öncülük etmiş, gümrük engellerinin azaltılması, ticaretin önündeki engellerin kaldırılması için referans kurum haline gelmiştir” şeklinde konuştu.

ICC Milletlerarası Tahkim Divanı Başkanı Claudia Salomon ise dünyanın evrim geçirmeye devam ettiğini belirtti.

ICC’nin ilk kurulduğunda birçok tahkim üyesinin Avrupa’dan olduğunu belirten Salomon, “İhtilaflar da o dönemin özelliklerini yansıtıyordu. Temel emtialar aslında tahkim üyeleri avukat değillerdi iş insanlarıydı. İş insanları avukatları istemediler. İhtilafları bu şekilde çözemeyiz diye düşündüler.” dedi.

Şimdi ICC’nin küresel olduğunu ve her açıdan gerçekten global olarak işin ve şirketin ihtiyaçlarını yansıttığını belirten Salomon, Türkiye’nin küresel ekonomide uluslararası şirketlerin Türkiye’ye çekmek konusunda önemli rolü olduğunu açıkladı.

18.ICC Türkiye Tahkim Günü Konferansı’na Karabük Ticaret  ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz ve KTSO Hukuk Danışmanı Av. Arb. Hakan Yılmaz katıldı. (16.02.2024)

Sohbet Başlat
1
Merhaba, yardımcı olabilir miyiz?