tso@karabuktso.org.tr

TOBB Duyuruları

Endonezya – Merkez ve Doğu Avrupa İş Forumu

7 Eylül 2021

Cakarta Ticaret Müşavirliğinden alınan yazıya atfen, Endonezya Dışişleri Bakanlığı tarafından 07 Ekim 2021 tarihinde 10:30-15:45 saatleri arasında (Türkiye saati ile) hibrit formatta “Endonezya – Merkez ve Doğu Avrupa İş Forumu”nun (Indonesia- Central and Eastern Europe Business Forum, INA-CEE) düzenleneceği bildirilmektedir (Endonezya Dışişleri Bakanlığınca Türkiye Avrupa ülkeleri arasında değerlendirilmektedir). Detaylı bilgi yazımız ekindedir.

UKCA İşareti Geçiş Süreci

7 Eylül 2021

Detaylı bilgi yazımız ekindedir.

IKBY’de Alçı İthalat Vergisinde Artış

7 Eylül 2021

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) “alçı” cinsi eşyanın ithalatına uygulanan vergi tarifesinin, 01 Eylül 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, ton başına 12-15 $’dan 70 $’a yükseltildiği bildirilmektedir. Detaylı bilgi yazımız ekindedir.

Morityus’taki İhaleler Hakkında

7 Eylül 2021

Detaylı bilgi yazımız ekindedir.

Türkiye-Kırgızistan İş Forumu

7 Eylül 2021

Ağustos ayında yapılması planlanan ancak ülkemizdeki doğal afetler nedeniyle ertelenen “Türkiye-Kırgızistan Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 10. Dönem Toplantısı”nın 10-11 Eylül 2021 tarihlerinde Bişkek’te gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Detaylı bilgi yazımız ekindedir.

PSI 2021 Fuarı Hakkında

31 Ağustos 2021

Ülkemizin ihracatının arttırılması ve ürünlerimizin tercih edilir rekabetçi gücünün gerçek değerleri ile tanıtılması teminen, Almanya’nın Düsseldorf şehrinde 11-13 Ocak 2021 tarihlerinde düzenlenecek promosyon ürünleri sektöründe Avrupa’nın en önemli fuarlardan biri olan PSI 2021 Fuarı’na Türkiye milli iştirak organizasyonunun İstanbul Ticaret Odası tarafından gerçekleştirileceği bildirilmektedir. Detaylı bilgi yazımız ekindedir.

Pakistan’daki Demiryolları Hastaneleri Hakkında

31 Ağustos 2021

Pakistan Demiryolları’nın Kamu-Özel Sektör Ortaklığı (PPP) yöntemi ile, bünyesindeki hastaneleri yönetim ve işletme olarak özel sektör firmalarına/kuruluşlarına devretmeyi arzuladığı belirtilmektedir. Detaylı bilgi yazımız ekindedir.

Bölgesel Kalkınma, Yatırım İşbirliği Forum ve Fuarı

31 Ağustos 2021

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Şanlıurfa Ticaret Borsası, Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Harran Üniversitesi ve Karacadağ Kalkınma Ajansı işbirliğinde düzenlenecek Bölgesel Kalkınma, Yatırım İşbirliği Forum ve Fuarı 2-3 Eylül tarihlerinde Şanlıurfa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecektir. Detaylı bilgi yazımız ekindedir.

TÜBİTAK 1702 Patent Tabanlı Teknoloji Transferi Destekleme Çağrısı Bilgilendirme Semineri Hk.

31 Ağustos 2021

08 Eylül 2021 Çarşamba günü saat 10:00’da internet üzerinden, “TÜBİTAK 1702 Patent Tabanlı Teknoloji Transferi Destekleme Çağrısı Bilgilendirme Semineri” düzenlenecektir. Seminere ilişkin davet ekte sunulmaktadır. Detaylı bilgi yazımız ekindedir.

İşyerleri için Afet Farkındalık Eğitimi

31 Ağustos 2021

Eylül 2021 Çarşamba günü saat 14:00’te internet üzerinden ” İş Yerleri için Afet Farkındalık Eğitimi” düzenlenecektir. Eğitim programına ilişkin davet ekte sunulmaktadır. Detaylı bilgi yazımız ekindedir.

Münster’de FMO’nun Türk Yatırımcılar Tarafından Ofis ve Lojistik Merkezi Olarak Kullanılması

23 Ağustos 2021

Münster Başkonsolosumuzun Kuzey Vestfalya Sanayi ve Ticaret Odası ile Münster-Osnabrück Havalimanı (FMO) yetkilileriyle gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin Dışişleri Bakanlığı’nın bir yazısında özetle, pandemi sürecinden olumsuz etkilenen FMO’nun yabancı yatırımcılar için bir ofis ve lojistik merkezi 12 bin metrekare) haline getirilmek istendiği ve buna ilaveten 10 hektarlık alana 2 kiralama ya da satın alma yoluyla lojistik, kargo […]

Bangladeş’le Ticaret Yapan Firmalarımıza Yönelik Uyarı

23 Ağustos 2021

Dakka Ticaret Müşavirliğinden alınan bir yazıya atfen, Bangladeş’te Md. Sakhawat Hossain isimli şahsın Türkçe bilmesinin avantajını da kullanarak Türk firmalarla kurmuş olduğu ilişkilerde kötü niyetli ve dolandırmaya yönelik davranışlar sergilediği yönünde şikayetler alındığı, son günlerde bazı Türk firmalarla denim/denim kumaşı ticareti yapacağı (veya yapmakta olduğu) bilgisi edinildiği bildirilmektedir. Detaylı bilgi yazımız ekindedir.