tso@karabuktso.org.tr

TOBB Duyuruları

Kosova-Banka İzlenimi Veren Şirketler

11 Ocak 2022

Priştine Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği’nin bir yazısına atfen, çeşitli kuruluşların Kosova’da banka unvanı ile şirket açtıkları, ülkemizde bu şirketlerin şubeleri gibi hareket ederek piyasaya çek, teminat mektubu vb. evrak sundukları belirtilmiştir. Detaylı bilgi yazımız ekindedir.

Taşıma İşleri Organizatörlüğü Yönetmeliği Hakkında

11 Ocak 2022

Belarus İçin İthalat Yasağı Bilgileri Hakkında

30 Aralık 2021

Kuzey İrlanda’ya A.TR Dolaşım Belgesi Düzenlenmesi

30 Aralık 2021

İhale Uygulama Yönetmelikleri Değişikliği Hakkında

15 Aralık 2021

30.11.2021 tarihli ve 31675 sayılı Resmi Gazete’de Kamu İhale Kurumu tarafından aşağıda adları geçen yönetmelikler yayımlanmıştır. Detaylı bilgi yazımız ekindedir.

Fazla Mesai Programı – Pilot Uygulamaya Geçiş

13 Aralık 2021

Gümrük idarelerinde fazla mesai işlemlerinin elektronik ortamda yürütülebilmesini teminen hazırlanan elektronik sistemin pilot uygulamasında, yazıda detayları sunulan bir takım yeni düzenlemeler ve iyileştirmeler yapıldığı belirtilmiştir. Detaylı bilgi yazımız ekindedir.

9 Aralık 2021

KOSGEB Sebze ve Meyve Soğuk Zincir Finansal Kiralama Destek Programı Bilgilendirme Semineri, 9 Aralık 2021 Perşembe günü saat 14:00’te internet üzerinden gerçekleştirilecektir. Seminere ilişkin davet ekte sunulmaktadır. Detaylı bilgi yazımız ekindedir.

Gençlik ve Yenilikçi Girişimcilik Webinarı

9 Aralık 2021

16 Aralık 2021 tarihinde 13:00-16:00 saatleri arasında Birleşmiş Milletler Batı Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonu (ESCWA) ve D-8 Ekonomik İşbirliği Teşkilatı işbirliğinde çevrimiçi “Tek ulus ve çeşitli gençlik deneyimleri” konulu gençlik ve yenilikçi girişimcilik webinarın düzenleneceği bildirilmektedir. Detaylı bilgi yazımız ekindedir.

Mozambik Petrol ve Doğalgaz Arama ve Üretim Alanları İçin 6. Lisanslama Turu

9 Aralık 2021

Mozambik Ulusal Petrol Enstitüsü (Instituto Nacional de Petróleo-INP)’nün, ülkedeki 16 adet bloktan oluşan petrol ve gaz arama ve üretim alanlarının imtiyazı için 6. Lisans Turunu 25.11.2021 tarihi itibarı ile ihale başlattığı bildirilmektedir. Detaylı bilgi yazımız ekindedir.

Tataristan Firma Temsilcileri İle İkili Görüşmeler

8 Aralık 2021