tso@karabuktso.org.tr

TOBB Duyuruları

Gürcistan’ın Transit ve Re-Eksport Taşımacılıkta Aldığı Ücretlerde Artış

24 Haziran 2022

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü’nden alınan 23.06.2022 tarihli yazıda; Tiflis Ticaret Müşavirlikleri tarafından, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarının başlamasının ardından karayolu yük taşımacılığında Gürcistan güzergahına olan talebin arttığı; bu yoğunluk nedeniyle Gürcü Gümrük İdaresinin personel sayısında artışa giderek yaşanan birikmeler ve uzun TIR kuyruklarının eritilmesi yönünde çaba sarf ettiği, Kırmızı Köprü sınır kapısı gibi belirli noktalarda biriken […]

Geri Verme ve Kaldırma Talep Yönetimi Sistemi

23 Haziran 2022

Online Export Akademi

23 Haziran 2022

Başta kadın ve genç girişimciler olmak üzere tüm KOBİ’lere yönelik 30 Haziran 2022 tarihinde saat 09:30’da “Online Export Akademi Programı” düzenlenecektir. Detaylı bilgi yazımız ekindedir.

KOSGEB Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı Bilgilendirme Semineri

22 Haziran 2022

KOSGEB Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı Bilgilendirme Semineri, 23 Haziran 2022 Perşembe günü saat 14:00’te internet üzerinden gerçekleştirilecektir. Seminere ilişkin davet ekte sunulmaktadır.

KOMBİNE TAŞIMACILIK YÖNETMELİĞİ

7 Haziran 2022

Ukrayna-Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri

American Association of Clinical Chemistry (AACC) Fuarı

6 Haziran 2022

Amerika İstanbul Başkonsolosluğu’nun ilgide kayıtlı elektronik posta mesajı ile, 26-28 Temmuz 2022 tarihleri arasında ABD’nin Şikago kentinde laboratuvar teknolojileri alanında dünyanın önde gelen fuarlarından biri olan “American Association of Clinical Chemistry (AACC)” fuarının gerçekleştirileceği bildirilmektedir. Detaylı bilgi yazımız ekindedir.

6 Haziran 2022

Birliğimiz ile Ticaret Bakanlığı işbirliğinde 7 Haziran 2022 Salı günü saat 15:00’te “Ticaret Bakanlığı Nezdinde Coğrafi İşaretlerin Tanıtımı ve Denetlenmesi Bilgilendirme Semineri” gerçekleştirilecektir. Detaylı bilgi yazımız ekindedir.

ACID Sisteminin Hava Kargolarına Uygulanması Hakkında Karar

27 Mayıs 2022

Mısır’ın 1 Ekim 2021 tarihi itibarıyla uygulamaya başladığı Kargo Ön Gönderi Bilgilendirme (Advance Cargo Information Decleration) sistemine ilişkin, Birliğimiz tarafından muhtelif tarihlerde bilgilendirmelerin yapıldığı malumlarıdır. Detaylı bilgi yazımız ekindedir.

Dağıtım Kanalı Paneli Toplantısı Hakkında

26 Mayıs 2022

Birlik Başkanımız Sayın M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU, Sigorta Haftası kapsamında 26 Mayıs 2022 Perşembe günü saat 16:00’da elektronik ortamda gerçekleştirilecek “Dağıtım Kanalları Paneli”nin açılışında sigorta acentelerine hitap edecektir. Katılım Linki:https://tobb-org.zoom.us/j/94488854172?pwd=c2kzYmxNbXZrVnBjK2RZZGppSDErUT09 Detaylı bilgi yazımız ekindedir.

Bulgaristan Sınır Kapısından Geçişler

17 Mayıs 2022