TOBB TÜRKİYE SEKTÖREL EKONOMİ ŞURASI TOPLANDI

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde TOBB İkiz Kuleler'de gerçekleştirilen şuraya, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile diğer bakanlıkların bakan yardımcıları katıldı.

Toplantıda 61 sektör meclisi temsilcileri söz alarak, sektör sorunlarını ve çözüm önerilerini sundu. Şuraya bine yakın iş insanı katıldı.

Şura’nın açılışında konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu; sektör meclislerinin kendi alanlarında öne çıkan sorunları ve çözüm önerilerini biraraya getirdiğini belirterek, “Bu çalışmalar kamu-özel sektör işbirliğine çok önemli bir ivme kazandıracak” dedi. Son dönemde ekonomide istihdam maliyetlerini düşüren ve piyasayı hareketlendirecek çok önemli adımlar atıldığına dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, son 2-3 ayda kurda ve faizde olumlu gelişmeler yaşandığını hatırlattı. TOBB Başkanı, Bakanların icracı ve reformcu çalışma tarzlarının sonuç almada etkili olacağını anlattı.

Toplantıya Karabük Ticaret ve Sanayi Odasını temsilen Meclis Başkanı Hüsnü Salih Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Sönmez katıldı.

25.02.2019 - 21:51:58 | Karabük Ticaret ve Sanayi Odası