DEFTERDAR KOÇAŞ’IN KARABÜK TSO ZİYARETİ

Karabük Defterdarı Osman KOÇAŞ ve beraberindeki heyet 30.Vergi Haftası kutlamaları kapsamında Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet MESCİER ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Biçer’i 25.2.2019 tarihinde ziyaret etti.

Defterdar Osman KOÇAŞ’’Geçtiğimiz günlerde Karabük İlinde ki Vergi Rekortmenlerini açıkladık. İlk 10 içerisinde Mescier firması olarak 4 şirketiniz var. Bu konuda sizi özellikle tebrik ediyoruz. Diğer taraftan da iş camiasının temsilcisi olarak Karabük Ticaret ve Sanayi Odası başkanı olarak da tebrik ediyoruz.

Kamu giderinin en önemli finansman kaynağı vergiler, bu vergiler yaklaşık %85’e varan bir finansman sağlıyor kamunun giderleri açısından. Bu da bizim için oldukça önemli. Vergi vermek vatandaşlık görevidir. Vergisini zamanında ödeyen tüm mükellefleri tebrik ediyoruz.

Bilindiği üzere bu sıralar yapılandırma yasasının son günlerini yaşıyoruz.31 Mart’ı esas alan bir yapılandırmamız vardı. Bu yapılandırmaya süre uzatımı geldi. Bununla birlikte eğer mükelleflerimiz sistemin içerisinde olmak istiyorlarsa Şubat ayının sonuna kadar hükümlülüklerini yerine getirme şartları var aksi takdirde sistemin dışına çıkacaklar.Ben tekrar Vergi Haftanızı kutluyorum. Ülkemize, milletimize ve Karabük’ümüze hayırlı uğurlu olmasını diliyorum’ ’dedi.

Karabük TSO Yönetim Kurulu MESCİER ise 30.Vergi Haftasını kutladığını belirterek; ’’Söylediğiniz gibi ilimizde vergi rekortmenleri açıklandı bizim için hoş olmayan tek konu bütün rekortmenlerin tek sektör üzerinden toplanmış olması. Demir çelik ana sanayinin üzerinde 10 rekortmenin 9’unun ismi açıklandı ve 9’u da demir çelik sanayisi ya da ticareti üzerinde faaliyet gösteren firmalar. Bu da demek oluyor ki bizim ilimizde demir çelik olmazsa olmaz bir noktada. Bunu çeşitlendirmemiz gerekli ve bu konuda bizim üzerimize düşen görevler olabilir, hükümetimizin üzerine düşen görevler olabilir. Çeşitliliği sağlamamız ilimizin gelişimi açısından, daha sürdürülebilir olması açısından çok önemli.

Bahsettiğiniz gibi vergiler kamu giderlerinin çok büyük bir bölümünü oluşturuyor. Vergi ödemek her vatandaşın borcudur. Diğer illere göre ilimizde bu oran gayet yüksek, bu anlamda sizlerin yaklaşımlarınız ve emekleriniz için teşekkür ediyoruz.

Bu vesileyle sizlerinde Vergi haftasını kutluyorum. Dilerim seneye daha büyük ve yüksek miktarlarda tahsilat yaparak devletimize katkılarımızı sürdürürüz. ’şeklinde konuştu.

Yönetim Kurulu Başkanı MESCİER konuşmasının sonunda Defterdar KOÇAŞ ve ekibine nazik ziyaretlerinden ve vermiş olduğu bilgilerden dolayı teşekkür etti.

25.02.2019 - 16:28:30 | Karabük Ticaret ve Sanayi Odası