BAŞKAN MESCİER TÜRKİYE BANKALAR BİRLİĞİ, BANKALARA YÖNELİK YENİ BİR TAVSİYE KARARINI DEĞERLENDİRDİ

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Mehmet MESCİER, Türkiye Bankalar Birliği’nin kredi borçlarının vadelendirilmesine yönelik tavsiye kararını değerlendirdi.

Başkanı Mescier yayımladığı mesajında;
“Geçtiğimiz hafta, Borç yapılandırmasında büyük firmalara tanınan başvuru imkanının KOBİ'lere de tanınmasını sağlamak aynı zamanda firmaların yaşadığı sorunlara çözüm bulmak, reel sektöre destek olmak, bankacılık sektörünün yaşadığı sorunları ve bu sorunları giderecek çözümleri üretmek, üyelerimizin uygun faizlerle finansmana erişimini sağlamak, ekonomik konuları istişare etmek amacıyla bazı Banka Genel Müdürlerine bir dizi ziyarette bulunduk.
 Bu bağlamda Türkiye Bankalar Birliği'nin ekonomik faaliyetlerin desteklenmesine ilişkin tavsiye niteliğindeki kararına göre, bankalar ve diğer finansal kuruluşlara toplam nakit kredi borcu 15 milyon TL’nin altında olan işletmelerden belli şartları sağlayanlar için vadesi gelen taksitleri 24 aya kadar vade yapabilme kararı alınmıştır. İş dünyası ve reel sektörün kredi borç ödemelerinin yapılandırılmasına ilişkin bu hamle önemli nitelikte olup İlimizdeki bankaların da bu karara destek vermesi iş adamlarımıza yeni kolaylıklar sunacaktır.
Bu yaklaşımlardan dolayı Türkiye Bankalar Birliği'ne teşekkür ederim” dedi.

13.10.2018 - 12:34:50 | Karabük Ticaret ve Sanayi Odası