AMAÇ:NİTELİKLİ İŞGÜCÜ YETİŞTİRMEK

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası ve İŞKUR arasında Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği protokolü  imzalandı.

İşsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması ve özellikle imalat sektörünün ara eleman ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet MESCİER  ile  Çalışma ve İş Kurumu  İl Müdürü Coşkun GÜVEN arasında Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Projesi (MEGİP) Protokolü imzalandı.

İşbirliği Protokolü imza programında konu ile ilgili bilgi veren Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı  Mehmet MESCİER , işgücü piyasası üzerindeki etkisini her geçen gün artıran İŞKUR ile yapılan protokolle işyerlerinin nitelikli eleman yetiştirmesine yönelik programları ortak yürüteceklerini, Kamu Sanayi işbirliği çalışmalarının önümüzdeki süreçte de devam edeceğini vurguladı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun GÜVEN ise, “Geçerli Bir Meslek, Güvenli Bir Gelecek”  sloganı ile protokol kapsamında, işsizlerimize yönelik hem mesleki eğitim ve beceri geliştirme çalışmalarının yapılacağını, hem de işverenlerimizin teşvik ve desteklerden yararlandırılmalarına yönelik bilgi paylaşımlarının yapılacağını belirterek, istihdamın artırılmasına yönelik aktif işgücü eğitim programlarının da sürdürmeye devam edeceklerini belirtti.
 İşbirliği protokolü kapsamında , işverenlerimiz işyerlerinde katılımcılara teorik ve pratik eğitimler verecek, kişilerin daha kolay iş bulmalarına yardımcı olunacak ve işverenlerimizin de istedikleri ara eleman ihtiyaçları karşılanacaktır.

06.08.2018 - 10:17:01 | Karabük Ticaret ve Sanayi Odası