KARABÜK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ YÖNETİCİ ANONİM ŞİRKETİ KURULDU

Karabük Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Anonim Şirketinin kuruluş işlemleri tüm kurucu ortaklarının kanuni temsilcilerinin katılımı ile 17.07.2018 tarihinde Karabük Üniversitesi Rektörlük Binası Senato Salonunda yapıldı.
Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Şirketleri Kurulma törenine Karabük Valisi Kemal ÇEBER, Karabük Belediye Başkanı Rafet VERGİLİ, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet MESCİER Karabük Üniversitesi Rektörü Prof .Dr. Refik POLAT, KARDEMİR AŞ. Genel Müdürü Ercüment Ünal ve şirkette ortaklığı bulunan sanayi kuruluşu temsilcileri katıldı.
İmza töreninde konuşan Vali Kemal Çeber, "Bizim her zaman söylediğimiz bir şey var; bizim sanayide olduğu gibi üniversitede de düzey atlamamız lazım. Teknokent'in bu sıçramayı gerçekleştireceğini inanıyorum. Şehir ve Üniversitenin birlikteliği çok önemlidir. Şehir ile üniversitenin bütünleştiğini görüyoruz. Karabük'te Teknokent'in kurulması çok güzel bir adım. Çok güzel bir fikir aynı zamanda bu adımın atılmasında ve bu süreçte emeğe geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bugün burada konuştuğumuz konuların bir kaç yıl sonra adım adım gerçekleştiğini göreceğiz. Buradan bizim mezunlarımızdan, hocalarımızdan ve dışarıdan gelenlerden birçok insanın patentler aldığına, çok önemli gelişmelere imza attığına hep beraber tanık olacağız. Ayrıca bugün kurulan bu şirketin KARDEMİR'e, ilimize ve ticaretimize çok faydası olacak." diye konuştu.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Refik Polat,”Teknokentler Üniversiteler ve şehirler için çok önemlidir.Demirçelik kenti olan bu şehirde Teknokentin olmaması büyük bir eksiklikti. Güzel işler ve patentler çıkacak, Üniversite sanayi işbirliği bizi mutlu ediyor. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi
 Karabük Üniversitesinin mevcut durumu ile bilgiler verdi.
Teknokent’in AR-GE faaliyetinde bulunacak girişimcilere sağlayacağı avantajlar ise;
Yazılım geliştirme ve Ar-Ge faaliyetlerinden elde edilen kazançlar 31 Aralık 2023 tarihine kadar gelir ve kurumlar vergisinden muaftır.
TGB içinde üretilen uygulama yazılımlarının satışı 31 Aralık 2023 tarihine kadar KDV’den muaftır. Bunlara sistem yönetimi, veri yönetimi, iş uygulamaları, farklı iş  sektörleri, internet, mobil telefonlar ve askeri komuta kontrol sistemlerinde kullanılan yazılımlar dâhildir.
Bölgede çalışan, Ar-Ge ve destek personelinin bu görevleri ile ilgili ücretleri 31 Aralık 2023 tarihine kadar her türlü vergiden müstesnadır.
İşletmeler, bölgede başlatıp sonuçlandırdıkları Ar-Ge projeleri sonucu elde ettikleri teknolojik ürünün üretilmesi için gerekli yatırımı, yönetici şirketin uygun bulması ve Bakanlığın izin vermesi şartıyla bölge içerisinde yapabilirler.
12.2024 tarihine kadar beş yıl boyunca SGK primi işveren payının %50’si devlet tarafından karşılanmaktadır.

Tören, imzaların atılması ve toplu fotoğraf çekilmesinin ardından son buldu.

17.07.2018 - 16:32:14 | Karabük Ticaret ve Sanayi Odası