SİGORTA ACENTELERİ İL DELEGELERİ TOPLANTISI YAPILDI

Kocaeli Ticaret Odası ev sahipliğinde  21.03.2018 tarihinde  yapılan TOBB Sigorta Acenteleri Meclisi Delege Toplantısına,Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özcan katıldı
TOBB Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi Delege Toplantısı’na katılan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu;
Sektörün geçtiğimiz sene, pek çok önemli gelişme yaşadığını belirtirken, “Öncelikle 20 yıllık hayalimizi gerçekleştirdik. Sigorta acentelerinin KOBİ kapsamına alınmasını sağladık. KOSGEB destekleri listesine de dahil edildik. Tüm bunlar, sektörümüzün gelişmesine muhakkak önemli katkı sağlayacak” dedi.
Hisarcıklıoğlu, sektörün yıllardır vurguladığı bir diğer konunun da vergisini düzenli ödeyenlerin ödüllendirilmesi olduğunu belirtirken, “Bunu da çıkarttık ve sektörümüzün %5’lik kurumlar vergisi indiriminden de yararlanabilmesinin yolunu açtık. Trafik sigortasında yaşanan sıkıntı, bir ölçüde çözüldü  Sektörümüzün taleplerinden biri de, bilirkişilikti. Mahkemelerdeki bilirkişilik alanlarına, sigortacılık sektörünün de ilave edilmesini sağladık. Ayrıca acentelerden istenen muvafakatname işini de kaldırdık. Acentenin taban komisyon oranı da belirlendi. Sektörümüzü rahatlatan tüm bu adımlar, birlikte hareket etmemizin sonucudur” ifadesini kullandı.
-İcra Komitesi ve sektör meclisine teşekkür
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu “İşinizden, ailenizden, kendinizden feragat edip çalıştınız. Ama tüm acenteleri ve sektörümüzü rahatlatan adımların hayata geçmesini sağladınız. Elbette tüm bunlarda, İcra Komitemizin, sektör meclisimizin büyük payı var” der ken, İcra Komitesi ile Sektör Meclisine teşekkür etti.
Sektör olarak henüz işlerinin bitmediğini anlatan Hisarcklıoğlu şöyle konuştu: “Bundan sonra tabi işimiz daha bitmedi. Sigortacılık, ekonomi için de çok önemli. Dolayısıyla sektörümüzün ayakta kalması, büyümesi herkesin yararına. Yine son zamanlarda, gündemde; sahte poliçeler, korsan aracılar var. Büyük mağduriyetler söz konusu olabiliyor. Bunun da önüne geçmek için, muhakkak sigorta acentelerinden sigorta yapılmalı, bunu da anlatmalıyız. Bu çerçevede, Başkan Yardımcım Ender Bey’in koordinasyonunda bir tanıtım projesi hazırlıyoruz. Öte yandan, günümüzde, sanayi, ticaret ve insan yaşamı büyük bir hızla ve köklü bir şekilde değişiyor. Bir taraftan yeni meslekler doğarken, mevcut pek çok meslek de yok olma tehdidi altında. Bu süreçte, güçlü bir sektör meclisine, güçlü bir icra komitesine, birlikteliğe, dayanışmaya, her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Ben şuna yürekten inanıyorum. Hep birlikte çalışarak, sektörümüze yeni hizmetlerde bulunacağız ve daha da gelişmesini el birliğiyle sağlayacağız” dedi.

22.03.2018 - 15:58:02 | Karabük Ticaret ve Sanayi Odası

Ticaret Odası Başkanlığı makamı önce sorumluluk ve daha sonra büyük bir gayret ve vizyon anlayışını zorunlu kılan son derece önemli bir konumdur. Bunun bilincinde ve gelişen her türlü konjönktürel şartların farkındayız.