ULUSAL MARKETLERDE YÖRESEL ÜRÜNLERİN YER ALMASI İÇİN YAPILAN ZİYARETLER GERÇEKLEŞTİ

6585 sayılı Perakende Ticaretin düzenlenmesi kanunu ve resmi gazetenin 06.08.2016 tarih ve 29793 sayılı nüshasında yayımlanarak yürürlüğe giren Perakende ticarette uygulanacak ilke ve kurallar hakkında yönetmeliğin 12.maddesi gereğince Karabük Ticaret ve Sanayi Odası, Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Karabük Ziraat Odası tarafından hazırlanan yöresel ürünler üretim firmaları listesi Karabük Ticaret İl Müdürlüğü tarafından incelenerek onaylanmış ve kamu oyunun bilgisine sunulmuştur. Perakende Ticaretin düzenlenmesi kanunu gereğince ulusal marketlerde yöresel ürünlere %1 oranında raf tahsisi yapılması zorunlu hale gelmiştir. İlimizde faaliyet gösteren ulusal marketlerden  Carrefour, Migros, Gima mağazaları Karabük TSO ve Karabük Ticaret İl Müdürlüğü tarafından 17.01.2018 tarihinde ziyaret edilerek, kanunu zorunluluk ve tespit edilen Yöresel Ürünler üretici ve tedarikçileri listesi hakkında bilgilendirmede bulunuldu.
Karabük Ticaret  İl Müdürü Ferudun Karataş  ve  Karabük TSO Genel Sekreteri Cem Biçen’in yapmış oldukları ziyaretlerde ayrıca yöresel ürünlerin ulusal marketler vasıtasıyla tüm Türkiye çapında markalaşmasının hedeflendiği, mağaza yetkililerine iletilmiştir..

Yöresel Ürünler ile bu ürünlerin Üretici ve Tedarikçilerin listesini ulaşmak için tıklayınız

18.01.2018 - 10:45:08 | Karabük Ticaret ve Sanayi Odası