BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI SAYIN DR.FARUK ÖZLÜ’NÜN TEŞRİFLERİYLE İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Bilim Sanayi Teknoloji Bakanı Dr.Faruk Özlü'nün teşrifleriyle istişare toplantısı  19.11.2017  tarihinde Büyük Klüp de gerçekleşti.

Büyük Kulüp’te düzenlenen programda konuşan Bakan Özlü, Karabük’ün Demir Çeliğin başkenti olduğunu, önemli bir endüstri bölgesi ve merkezi olduğunu söyledi. Özlü, “Geçen seneki ziyaretimizde OSB için söz verdik ve bunu kurduk. OSB’ye yatırımcı bulma noktasında TSO Başkanımız, Milletvekili ve Bakan yardımcısı arkadaşlarımız çalışacak buraya yatırımcı bulayacağız. Kaliteli nitelikli yatırımcıların bulunması. Bu konuda sizlerden destek istiyoruz. Eskipazar İhtisas OSB’ye niteli yatırımcılar gerekiyor. Karabük’te bu sanayi kültürü var ve bu zor olamayacak. Tekno Parkı’da kurduk. Buradan söz veriyorum yer belirli olunca inşaatın hızlıca bitmesi için Bakanlık olarak hibe desteği yapacağız. Yenice’de kurulması planlanan Orman Ürünleri sanayisine yönelik OSB’nin kurulmasını hayata geçireceğiz. Bunu da kısa sürede yapacağız. Şuan 45’e yakın talep var. Bu talepler son derece önemli. OSB kurmak önemli ama daha önemlisi OSB’ye iyi yatırımcı bulmak. Bu konuda sizlerden destek isteyeceğiz” dedi.
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özcan yaptığı konuşmada;
“Karabük Ticaret ve Sanayi Odası olarak en büyük amacımız ve idealimiz Karabük’te nitelikli bir endüstri oluşturmaktır. Ancak bu sayede gelecekte yerimizi alabilir, Karabük’ün atıl kapasitesi tam kapasiteye dönüştürebiliriz. Ancak bu sayede Karabük’te, yeni iş olanakları ve istihdam yaratılabilir, Karabük’ün ihracatını artırabiliriz.
Filyos Liman Projesinden ülke ölçeğinde istifade edebilmemizin en önemli koşulu, şüphesiz onun hinterlandını; nitelikli, rekabet gücü yüksek ve teknoloji yoğun bir sanayi ile desteklemekten geçmektedir. Sayın Bakanım, Filyos Liman Projesi’nde hız kazanmak için altyapı çalışmalarına ilaveten üst yapı ihale çalışmaları da hızlandırılmalıdır.
Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Teknopark ve yeni projemiz Yenice Orman ve Orman Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesi ile Karabük’ün hem rekabet gücü hem de zihinsel sermayesi kuvvetlenecektir.
Sayın Bakanım,
Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde kamulaştırma işlemlerinin ivedi bir şekilde yapılması
Bu bölgenin, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansının gündemine alınması
Yine bu bölgenin Yerli Otomobil Fabrikası Projesine dâhil edilmesi ve bu kapsamda Kardemir yönetiminin de arzuladığı üzereKardemirinBabayiğitler arasına alınması
Bizim ana taleplerimizdir.Bu taleplerimiz, 1937 yılından bugüne ülkemizin ve ağır sanayimizin yükünü çeken Karabük’ün en temel hakkıdır. Türkiye’nin bu hususta Karabük’e bir vefa borcu bulunmaktadır. Sayın Bakanım, bu konuda desteklerinizi istirham ediyoruz.
Sayın Bakanım,
14 Kasım itibariyle Yenice Orman ve Orman Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesinin başvurusunu yapmış bulunmaktayız.
Sayın Bakanım,
Karabük’ün %71’i Ormanlarla kaplıdır ve bu oranla Türkiye’de birinci sıradadır.
Karabük’te yıllık ortalama 800 bin ton nitelikli hammadde üretilmektedir.
Karabük Ormanları FSC sertifikalı Türkiye’deki 5 orman bölgesinden biridir.
Bu nedenle Hammaddenin kaynağında böyle bir endüstri bölgesinin kurulması hem Türkiye’nin hem de bölgenin faydasına olacaktır.
Sayın Bakanım, tüm amacımız, Karabük’te her alanda nitelikli bir endüstri kurarak, Büyük ve Güçlü Türkiye Projesine katkıda bulunmaktır.
Sözlerime son verirken, ağır sanayinin başkenti Karabük’e yakışır Ticaret ve Sanayi Odası Yeni Hizmet Binası kazandırma çalışmalarımızın, Eskipazar Termal Sera İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Proje Çalışmalarımızın ve Karabük Lojistik Köy Üssü Proje Çalışmalarımızın tüm hızıyla devam ettiğini belirtir, Sayın Bakanımıza, kıymetli protokolümüze, değerli üyelerimize ve saygıdeğer basın mensuplarımıza teşekkürlerimi sunar, toplantımızın hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

Konuşmanın ardından Bakan Özlü, müzik eşliğinde sahneye getirilen ve üzerinde ‘Nice Yıllara Bakanımız’ yazılı yaş pastayı keserek 55. yaşını kutladı. TSO Başkanı Tuncay Özcan ve Meclis Başkanı Timurçin Saylar ile birlikte pastayı kesen Bakan Özlü’ye daha sonra kendi resminin bulunduğu yağlı boya tablosu hediye edildi.
İstişare toplantısına Karabük Milletvekili 23. Dönem TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Karabük Valisi Kemal Çeber,Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal,Çevre Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan pek çok protokol ve iş adamları katıldı.

19.11.2017 - 16:07:18 | Karabük Ticaret ve Sanayi Odası

Ticaret Odası Başkanlığı makamı önce sorumluluk ve daha sonra büyük bir gayret ve vizyon anlayışını zorunlu kılan son derece önemli bir konumdur. Bunun bilincinde ve gelişen her türlü konjönktürel şartların farkındayız.

Dolar
Euro