UKRAYNA BÜYÜKELÇİSİ SYBIHA’DAN KTSO ZİYARETİ

Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde 3 Kasım tarihinde başlayacak olan Türkiye-Ukrayna Diplomatik İlişkilerinde 25.Yıl Sempozyumuna katılmak üzere ilimize gelen Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özcan, Meclis Başkanı Timurçin Saylar,ve meclis üyelerini  03.11.2017 tarihinde ziyaret etti.
Söz konusu ziyaret çevresinde Ukrayna’nın ekonomik potansiyeli tanıtmak Ukraynadaki şirketlerin ticari tekliflerini sunmak devletin özelleştirme ihalelerine dahil bilgileri istişarelerde bulunmak ilimizin turistlik ve ekonomik imkanlarını paylaşmak işbirliği imkanlarını değerlendirmek üzere Karabük’e ilk defa geldiğini belirten Ukrayna Büyükelçisi Türkiye ve Ukrayna arasında geçmişten bu yana kendini gösteren stratejik ortaklık boyutunun yanında bölgesel işbirliği için de adımlar atılması gerektiği yönünde ifadeler verdi. Büyükelçi söz konusu işbirliğin gelişmesi için ise Ukrayna’nın elinden gelen her şeyi yapacağını belirtti.
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özcan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Türkiye-Ukrayna arasında yapılan ticaret ve yatırımlardan bahsetti.Önümüzdeki süreç içerisinde Ukrayna’nın liman kentlerinden biri olan Odesa’nın Ticaret Odası ile işbirliği için gereken çalışmaların ve araştırmaların başlatıldığını söyledi.
Ziyaret sonrasında karşılıklı hediye takdim edildi.

03.11.2017 - 17:14:40 | Karabük Ticaret ve Sanayi Odası

Ticaret Odası Başkanlığı makamı önce sorumluluk ve daha sonra büyük bir gayret ve vizyon anlayışını zorunlu kılan son derece önemli bir konumdur. Bunun bilincinde ve gelişen her türlü konjönktürel şartların farkındayız.