TÜRKİYE'NİN YERLİ OTOMOBİLİ İÇİN İMZALAR ATILDI

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özcan,03-11-2017 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen "Türkiye’nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu İşbirliği Protokolü İmza Törenine" katıldı. Projenin, Türkiye'nin teknolojik dönüşümü için de model olacağını belirten Hisarcıklıoğlu, proje kapsamında geliştirilecek teknolojilerin birçok sektörde yeni ürün geliştirilmesini tetikleyeceğini kaydetti. Türkiye'nin yerli otomobili yapacak ortak girişim grubunda Zorlu Holding, Turkcell, BMC, Kıraça Holding ve Anadolu Grubu bulunmaktadır. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nda 5 ortak bulunduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, söz konusu firmaların toplamda 110 bin kişiye istihdam sağladığını, geçen yılki cirolarının da 65 milyar liraya yakın olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise konuşmasında, Türkiye'nin otomobili için elini taşın altına koyan babayiğitlerin ilan edilecek bu toplantının ülkeye, millete, sektöre ve girişim grubunu oluşturan şirketlere hayırlı olmasını diledi. Başbakan Yıldırım, bu önemli projenin otomotiv sektörüne ve iş dünyasına yeni bir heyecan getireceğinden endişesinin olmadığını, bu projenin büyüyen, kalkınan, geleceğe kararlılıkla yürüyen Türkiye'nin başarılarına yeni bir başarı ekleyeceğini bildirdi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, bugün atılacak imzaların milli ve yerli sanayiyi daha da ileri taşıyacağını belirterek, "Bu imzalar bizi, dünyanın en büyük 10 ekonomisi olma hedefine ve 2023 vizyonumuza bir adım daha yaklaştıracak dedi. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nda 5 ortak bulunduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, söz konusu firmaların toplamda 110 bin kişiye istihdam sağladığını, geçen yılki cirolarının da 65 milyar liraya yakın olduğunu söyledi.

03.11.2017 - 09:44:37 | Karabük Ticaret ve Sanayi Odası

Ticaret Odası Başkanlığı makamı önce sorumluluk ve daha sonra büyük bir gayret ve vizyon anlayışını zorunlu kılan son derece önemli bir konumdur. Bunun bilincinde ve gelişen her türlü konjönktürel şartların farkındayız.