İl İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI.

Vali Kemal Çeber, ilimizin ekonomik durumunu ve potansiyelini, ilde devam eden kamu ve özel sektör yatırımlarını ve istihdam konularını değerlendirmek amacıyla; şehrin ekonomik aktörleri, esnaflarımız, işadamlarımız ve onların oluşturduğu meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıya Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay ÖZCAN katıldı.
Toplantının Açılış konuşmasını yapan Vali Kemal Çeber,”İlimizde zaman zaman ekonomi, istihdam ve benzer isimler hakkında toplantılar oluyor. Bu toplantıda kamu anlamında bazı sayısal veriler,istatistik çalışmalar sunulacak. Bu anlamda Karabük hep söylediğim gibi dinamik bir şehir, sanayi ve emek kenti. Bizim kentimiz ve hayatımız, emek üzerine, sanayi üzerine, çalışmak üzerine kurulmuştur” dedi.
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü (İŞKUR)Coşkun Güven, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun  2017 yılı  çalışmaları hakkında katılımcılara bilgiler verdi. İl genelinde istihdam artışları,Aktif İşgücü Programları ve İş sağlığı ve Güvenliği Kanunu uygulamaları hakkında  bilgi paylaşımında bulundu.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Şahin, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında bilgiler verdi.
KOSGEB  Müdürü Serhat Saygın, KOBİGEL, KOBİ Gelişim Destek Programı, Genel Destek Programı, Girişimcilik Destek Programı, Gelişen İşletmeler Piyasası KOBİ Destek Programı hakkında bilgiler verdi.
BAKKA Koordinatörü Sakin Eren tarafından katılımcılara Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının proje destekleri hakkında bilgiler verildi.
Toplantı, görüş ve önerilerin belirtilmesinin ardından sona erdi.

4.10.2017 - 17:23:25 | Karabük Ticaret ve Sanayi Odası

Ticaret Odası Başkanlığı makamı önce sorumluluk ve daha sonra büyük bir gayret ve vizyon anlayışını zorunlu kılan son derece önemli bir konumdur. Bunun bilincinde ve gelişen her türlü konjönktürel şartların farkındayız.

Dolar
Euro