KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU EĞİTİMİ ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği oda ve borsa temsilcilerine yönelik "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi (VERBİS) Hakkında Eğiticinin Eğitimi" programı düzenlendi. Programa Dış İlişkiler Müdürü Murat Karakabak katıldı.

Eğitim programında, TOBB Birinci Hukuk Müşaviri İbrahim Bayar ile Kişisel Verilerin Korunması Kurumu’ndan Hukuk İşleri Dairesi Başkan Yardımcısı Tuğba Yiğit ve Veri Yönetimi Dairesi Başkanı Mustafa Erbilli tarafından teknik bilgiler aktarıldı. Toplantıda Oda ve borsa temsilcilerine, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'na ilişkin bilgiler ve Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi’ne kayıtın nasıl yapılacağı anlatıldı.

Ayrıca muhtelif sektör temsilcileri ve TOBB'un talebi üzerine, yıllık çalışan sayısı 50’den çok veya yıllık mali bilanço toplamı 25 milyon liradan fazla olan gerçek ve tüzel kişi veri sorumlularının, VERBİS'e kayıt süresinin 31 Aralık 2019'a kadar uzatıldığı da bildirildi. VERBİS'e kayıt yükümlülüğünün yerine getirilmemesi halinde, gerçek ve tüzel kişi tacirlerine 20 bin liradan 1 milyon liraya kadar para cezası kesilebiliyor.

10.11.2019 - 13:49:55 | Karabük Ticaret ve Sanayi Odası