BAŞKAN MESCİER’DEN 8 KASIM MESAJI

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mescier 8 Kasım ile ilgili bir mesaj yayımladı.

Başkan Mescier mesajında şu ifadelere yer verdi;’’ 3 Nisan 1937 yılında Cumhuriyet Kenti Karabük unvanıyla övündüğümüz bir şehrin temelleri atılmıştır. Kurtuluşunun değil kuruluşunun kutlandığı bu şehir ülkemizin imarında, kalkınmasında mihenk taşı olmuştur.

Ülkemizin değişik bölgelerinden insanlarında katılımıyla yeşeren demir çelik kenti Karabük 5 Nisan 1994 yılı itibariyle yaşanan ekonomik krizin faturasını 8 Kasım 1994’te özelleştirilmesi ya da kapanması kararıyla ödemek noktasına gelmiştir.

Bu şehrin insanları inandıkları bir dava için bir araya gelindiğinde nelerin başarılabileceğini gösterdiği ve Cumhuriyetin emanetine sahip çıktığı 8 Kasım 1994 mücadele tarihini yazmıştır.

25 yıl sonra bu emanet çağdaş teknolojilerin kullanımı ve halkımızın da desteğiyle ülkemizin önemli sanayi tesisleri arasına girmiştir.

Kardemir büyüyecek, Karabük büyüyecek ve bu şehrin insanlarında 8 Kasım 1994 mücadele ruhu hiçbir zaman sona ermeyecektir.

Bu vesileyle 3 Nisan 1937’den başlayarak 6 Haziran 1995’te 78. İl olmamıza da vesile olan 8 Kasım 1994 mücadelesini kutluyor, bu mücadelede emeği geçen tüm Karabük halkına saygılarımı sunuyorum.’’

07.11.2019 - 23:44:33 | Karabük Ticaret ve Sanayi Odası