HADDECİLİK MESLEĞİNE MYK BELGE ZORUNLULUĞU

Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğ 3 Ekim 2019 tarihli ve 30907 sayılı Resmî Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Söz konusu tebliğ ile MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilen meslek sayısı 117’den 143’ye çıkmıştır.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 2019/1 sıra numaralı tebliğinde yer alan 26 meslekte MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan kişiler Tebliğin yayım tarihinden itibaren on iki ay sonra (3.10.2020 tarihinden sonra) çalıştırılamayacaktır.

İlimiz demir çelik sektöründe hadde mesleğinde çalışanlarda Seviye 3 ve Seviye 4 MYK Belgesi alması zorunlu hale gelmiştir.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilimizin önde gelen bu sektöründe çalışanlarıyla ilgili TOBB MEYBEM A.Ş. ile yapılan anlaşma gereğince MYK Belgelendirme çalışmaları için başvurular alınacaktır. Sınavlarla ilgili bilgilendirme daha sonra duyurulacaktır.

03.10.2019 - 14:44:51 | Karabük Ticaret ve Sanayi Odası