TOBB İL KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU BÖLGE TEMSİLCİLERİ TOBB’DA

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 13 Bölgeden oluşan TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu Bölge Temsilcileri ile bir araya geldi.

Toplantıya Batı Karadeniz’de bulunan 10 ili temsilen TOBB Karabük Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nuray Alpboğa katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu konuşmasında’’ Kadın Girişimciler kurulları kadın kolu olsun diye kurulan bir oluşum değildir. Kadın kurulları bölgelerdeki kadın ve genç kızlarımızı ticarete, üretime katmak örnek rol model olmak için, ekonominin içinde olmalarını sağlamak için kurulmuştur dedi.

Kadınlarımıza rol model olurken projelerin önünü açmak, ticarete kazandırmak amacıyla anlatımlar yaparak toplumda kadınlarımıza ve genç kızlarımıza moderatör olarak anlatımlar yaparak, girişimci nasıl olunur sorusunu cevaplamak ve gerekirse geçilen zorlu yolların hiç birinin aşılamaz olduğunu anlatmaktır.

Bütün mesele insanlara faydalı olmak, iş insanları genelde iş hayatlarında evin erkek çocuklarını ön plana çıkarıp kız çocuklarına farklı misyon yüklemeleri nedeniyle kızlarımız iş hayatında hep geri planda kalmışlardır. Bizin iki hedefimiz var;

1- İş dünyasına kızlarımızı kazandırmak

2- Üniversitelerdeki kızlarımızı projelerle yüreklendirip iş dünyasında önünü açmaktır.

Kadın girişimciler kurullarının oda başkanlarıyla meclis üyeleriyle koordinasyonlu çalışması önemlidir. Sizler bizim ülkemizin geleceğisiniz diyerek Kadın Girişimciler Bölge başkanlarını gururlandırdı.’’

03.10.2019 - 09:53:13 | Karabük Ticaret ve Sanayi Odası