BAŞKAN MESCİER’DEN BANKALARA FAİZ İNDİRİMİ ÇAĞRISI

TCMB’nın Para Politikaları Kurulu toplantısı sonrasında yapılan faiz indiriminin reel sektördeki bankalar tarafından da biran önce gerçekleştirilmesi konusunda Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mescier bankalara çağrıda bulundu.

Başkan Mescier yaptığı çağrıda’’Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun faiz oranlarını yüzde 24’ten yüzde 19,75’e indirmesi Türkiye reel sektörüne umut olmuştur. Nitekim bu karar ile iktisadi faaliyetlerde bir toparlanma süreci başlayacaktır.

Para Politikası Kurulu'nun faiz indirim kararı şüphesiz piyasalara olumlu bir katkı sunacaktır. Makro düzeyde cari işlemler dengesini pozitif yönde etkileyeceği ve enflasyonu aşağıya doğru sürükleyici bir etki meydana getireceği beklenen bu cesur kararın reel sektörün tamamına sirayet etmesi temel beklentimizdir.

Bu çerçevede yurt içi talebin canlandırılması açısından bu faiz indiriminin Türkiye'de faaliyet gösteren bankalarca da desteklenmesi ve bu doğrultuda ivedi bir şekilde faiz indirimine gitmeleri en büyük arzumuzdur. Böylece Konut, tüketici ve kurumsal kredilerde ortaya çıkacak aşağı düşüşler piyasaya yeniden hareketlilik getirerek ekonomimizin büyümesini tetikleyecektir’’dedi.

02.08.2019 - 13:49:45 | Karabük Ticaret ve Sanayi Odası