MOTORLU KARA TAŞITLARI ALIM SATIM SORUMLUSU SINAVLARI GERÇEKLEŞTİ

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası ve TOBB MEYBEM A.Ş. işbirliğinde Mesleki Yeterlilik Belgelendirme sınavları kapsamında Karabük Anadolu Pet.ve Turz.Sey.Ltd.Şti.‘de 26-27-28.07.2019 tarihlerinde gerçekleşti.

2.El araç alım satımında faaliyet gösteren 28 adayın katıldığı ve 3 gün süren sınavda başarılı olan adaylar Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanacaktır.

Bilindiği üzere, İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik 13/02/2018 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Bu kapsamda, Yönetmeliğin Geçici 1’ince maddesinin birinci fıkrası çerçevesinde 13 Ağustos 2019 tarihine kadar Ticaret İl Müdürlüklerinden yetki belgesi almaları gerekmektedir. Konu ile iştigal eden ve Mesleki Yeterlilik Kurumu belgesi alarak şartları sağlayanlar 13 Ağustos 2019 tarihine kadar yetki belgesi almak üzere https://ietts.gtb.gov.tr/ adresi üzerinden Ticaret İl Müdürlüğüne başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

29.07.2019 - 14:36:51 | Karabük Ticaret ve Sanayi Odası