TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI HAKKINDA

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden Odamıza gelen yazıda; Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması (ADR) kapsamında, hazırlanan "Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hakkında Tebliğ" in 22.05.2014 tarihli ve 29007 sayılı Resmi Gazete'de yayınlandığı bildirilmekte olup, bahsi geçen tebliğe www.tmkt.gov.tr adresinden ulaşılabildiği belirtilmektedir. Bu kapsamda, tehlikeli maddelerin karayoluyla taşımacılığı alanında taşıyan, gönderen, paketleyen, yükleyen, dolduran ve boşaltan olarak faaliyet gösteren firmaların 01.09.2014 tarihi itibariyle, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı istihdam etmesi veya Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanından hizmet almasının gerekli olduğu bildirilmektedir.

01.07.2014 | 0