Organ Seçimleri Vergi Mükellefiyeti"ne İlişkin Duyuru

KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI
YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI'NDAN
"ORGAN SEÇİMLERİ VERGİ MÜKELLEFİYETİ"NE İLİŞKİN DUYURU
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası organ seçimleri, 5174 Sayılı Türkiye  Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu'nun 84. maddesi gereğince, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Organ Seçimleri Hakkında Yönetmelikte belirtilen usul ve esaslara göre "Ekim - Kasım  2017" döneminde yapılacaktır.
Ekim - Kasım 2017 Oda/Borsa Organ Seçimlerinde; 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu'nun 83. maddesi uyarınca Oda meslek komiteleri ve meclis üyeleri seçimlerine seçmen olarak katılabilmek, Meslek Komiteleri ve Meclis Üyesi seçilebilmek ( seçme ve seçilme ile yalnız seçme yeterliliği)  için vergi mükellefi olma şartı arandığından, üyelerimizin vergi kayıtlarını kontrol ederek, hatalı kayıtlarını düzeltmeleri zorunludur.
Bu zorunluluk çerçevesinde; üyelerimizin vergi mükellefiyetine ilişkin  Oda kayıtlarını  29/09/2017 Cuma gününe kadar hafta içi mesai saatleri arasında Odamıza gelerek incelemeleri ve hatalı kayıt varsa düzeltilmesi için yazılı dilekçe (kaşeli-imzalı) ile müracaatta bulunmaları gerekmektedir.
Bu düzeltme işlemi çerçevesinde; 5174 sayılı kanunun 83. Madde (f) bendi uyarınca seçme ve seçilme haklarının kaybolmaması için Odamıza daha önce hiç vergi numarası bildirmemiş üyelerimizin de öngörülen sürede Odamıza vergi hesap numaralarını bildirmeleri gerekmektedir.
Vergi mükellefiyeti ile ilgili yukarıda belirtilen işlemler için öngörülen süre 29/09/2017 Cuma günü mesai bitiminde sona erecektir.
Bu süre içerisinde kayıtlarını düzeltmeyen üyeler, Oda kayıtlarının doğruluğunu kabul etmiş sayılacaktır.
Tüm üyelerimize önemle duyurulur.

KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI
YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI

19.9.2017 - 17:17:23 | 0

Ticaret Odası Başkanlığı makamı önce sorumluluk ve daha sonra büyük bir gayret ve vizyon anlayışını zorunlu kılan son derece önemli bir konumdur. Bunun bilincinde ve gelişen her türlü konjönktürel şartların farkındayız.